Goedkeuren

Factuur behandelen

By mei 8th, 2019 No Comments

Het rondsturen en behandelen van facturen in de Blue10 dienst is erg eenvoudig. Op deze pagina een kort overzicht van de verschillende stappen.

Inleiding

In hoofdlijnen zijn er drie verschillende soorten handelingen te onderscheiden bij het afhandelen van een factuur:

• Administratieve handelingen. Dit zijn handelingen die normaal op de administratie gebeuren, zoals het boeken en betalen van facturen.
  • Management handelingen. Dit zijn de handelingen die normaal door het management of door de directie gedaan worden. Bijvoorbeeld het goedkeuren van een factuur.
  • Gewone handelingen. Deze handelingen kunnen door iedereen gedaan worden. Bijvoorbeeld een vraag stellen over een factuur.
Let op: Gewone handelingen kunnen door iedere gebruiker uitgevoerd worden. Voor administratieve handelingen of management handelingen zijn speciale rechten nodig.

Factuur openen

Je hebt (via een e-mail) een melding gekregen dat er een factuur klaar staat voor afhandeling. Na het inloggen in de Blue10 dienst kun je eenvoudig een factuur openen door op de betreffende regel (Facturen) te klikken.

Wanneer je een factuur hebt geopend, krijg je een overzicht met alle belangrijke informatie over de betreffende factuur. In dit overzicht is het ook mogelijk om een factuur te coderen en bijvoorbeeld een actie te ondernemen. We lopen alle onderdelen even stap voor stap door:

1. Factuurgegevens (Rood)
    Hier staat de informatie over de factuur, zoals de leverancier, de bedragen en de administratie waarin deze factuur is aangemaakt.
  2. Afbeelding (Paars)
    Rechts is een afbeelding van de gescande of gemailde factuur zichtbaar.
  3. Acties (Blauw)
    In het midden links zijn de mogelijke acties beschikbaar die je kan uitvoeren met deze factuur.
  4. Geboekte factuurregels (Geel)
    Als de factuur geboekt is kunnen onder het kopje acties de geboekte factuur regels getoond worden.
  5. Historie (Groen)

Vraag over factuur stellen

Over een factuur die bij jou ligt, kun je altijd aan iemand een vraag stellen.

1. Hiervoor kies je in het Actie blok voor opsturen.
  2. Bij Naar kies je de persoon naar wie je de factuur wilt opsturen en bij Opmerking kun je de vraag invullen.
  3. De factuur wordt opgestuurd naar de desbetreffende persoon zodra je op Uitvoeren klikt.

Facturen goedkeuren

Voor het goedkeuren van een factuur zijn speciale rechten nodig. Deze rechten kun je aanpassen bij gebruikersbeheer (Beheer > Gebruikers).

Voor het goedkeuren van een factuur kies je in het blok actie voor Goedkeuren. Hierna wordt naar automatisch gevuld met de behandelaar van de factuur. En bij Opmerking kun je een nog een opmerking plaatsen bij het goedkeuren.

De factuur wordt opgestuurd en goedgekeurd zodra je op Uitvoeren klikt.