Informatie over inloggen in de Blue10 dienst middels Azure AD

By december 6th, 2021No Comments

Blue10 ondersteunt het inloggen met een Azure AD account/bedrijfsaccount. Na de overgang op het inloggen middels Azure AD, staat de Blue10 omgeving op zo’n manier dicht dat het voor gebruikers niet meer mogelijk is om met de reguliere Blue10 inloggegevens in te loggen. Lees in deze supportblog wat dit betekent voor nieuwe gebruikers, accountants of gebruikers met toegang tot meerdere Blue10 omgevingen.

Lees hier meer over de integratie van Blue10 met Azure AD.

De integratie met Azure AD is geactiveerd in onze Blue10 omgeving. Wat gebeurt er als ik een nieuwe gebruiker aanmaak in Blue10?

Wanneer nieuwe medewerkers als gebruiker in Blue10 worden toegevoegd, ontvangen zij direct een e-mail van Microsoft met de uitnodiging om hun Azure AD account aan Blue10 te koppelen. Het e-mailadres waarmee deze gebruiker geregistreerd wordt in Blue10 moet dan wel bekend zijn in een Azure AD tenant! Nadat de medewerker deze uitnodiging heeft geaccepteerd, kan hij/zij inloggen in Blue10. Kies dan op de login pagina van Blue10 voor de optie Of login via > Azure AD en log in met het Microsoft account dat gekoppeld is aan Azure AD.

Kan de accountant (of een andere externe gebruiker) nog inloggen nadat de integratie met Azure AD is geactiveerd in onze Blue10 omgeving?

Alle gebruikers in jullie Blue10 omgeving moeten inloggen met een Azure AD account nadat Blue10 de integratie met Azure AD heeft geactiveerd. Als jullie accountant toegang heeft tot de Blue10 omgeving moet de accountant dus ook een Azure AD account krijgen.

Maak voor je accountant een Azure AD account aan in jullie eigen Azure AD tenant. Zo kan je de accountant ook de toegang ontzeggen wanneer dit nodig is. Dit geldt ook voor eventuele andere externe gebruikers die toegang hebben tot Blue10.

Heb jij of je collega(‘s) toegang tot meerdere Blue10 omgevingen?

Wanneer voor een Blue10 omgeving de integratie met Azure AD wordt geactiveerd, betekent dat dat er in deze Blue10 omgeving alleen via Azure ingelogd kan worden. Voor andere Blue10 omgevingen waar een gebruiker toegang toe heeft, verandert er niets.

Een gebruiker kan dus nog steeds inloggen in Blue10 met andere inlogmethoden, zoals de Blue10 gebruikersnaam en wachtwoord of via Exact Online. Na inloggen krijgt de gebruiker te zien tot welke omgevingen hij/zij toegang heeft:

Stel een van deze Blue10 omgevingen heeft de integratie met Azure geactiveerd en de gebruiker is ingelogd via een andere methode dan Azure (Login via > Microsoft V2), dan ziet de gebruiker deze Blue10 omgeving wel in het overzicht, maar kan de omgeving niet openen. De gebruiker komt alleen in deze Blue10 omgeving door in te loggen via Azure.