Integratie met Azure AD activeren in Blue10

Azure AD is een identiteits- en toegangsbeheerservice van Microsoft. Als onderdeel van het Blue10 – Enterprise abonnement kan de integratie tussen Blue10 en Azure AD opgezet worden. Wil je meer weten over wat dit precies inhoud? Lees dan hier verder.

Hoe kan ik de integratie met Azure AD activeren in mijn Blue10 omgeving?

Blue10 kan de integratie met Azure AD voor jullie activeren. Om dit te regelen en om na activatie succesvol in te kunnen loggen in Blue10, moeten de volgende stappen gezet worden:

1. Spreek een datum af waarop Blue10 de integratie met Azure AD activeert. Dit kan via onderstaand contactformulier.
  2. De gebruikers die al zijn aangemaakt in jullie Blue10 omgeving moeten gekoppeld zijn aan een e-mailadres dat geregistreerd staat in een Azure AD tenant. Controleer in Blue10 of dit het geval is. Is het e-mailadres van een gebruiker NIET bekend in een Azure AD tenant, dan zal deze gebruiker na activatie niet langer kunnen inloggen in Blue10. Pas dit e-mailadres dus aan vóór de afgesproken datum!
  3. Informeer bestaande Blue10 gebruikers over het wijzigen van de inlogmethode voor Blue10. Zo voorkom je verrassingen voor je collega’s of vragen omdat het inloggen niet meer werkt. Je kunt hiervoor gebruik maken van onze voorbeeldbrief: Voorbeeld informatie e-mail activatie Azure AD. Hierin staat o.a. vermeld dat elke gebruiker een e-mail van Microsoft kan verwachten welke zij moeten accepteren voordat ze kunnen inloggen in Blue10.
  4. Op de afgesproken datum activeert Blue10 de integratie met Azure AD. Iedere gebruiker ontvangt een e-mail van Microsoft waarin toestemming wordt gevraagd om hun Azure AD account te koppelen met Blue10. Deze uitnodiging moet geaccepteerd worden door de gebruiker voordat hij/zij kan inloggen in Blue10!

Na de activatie wordt het Blue10 abonnement omgezet naar het Enterprise abonnement. Heb je al een Enterprise abonnement? Dan verandert er niets aan je abonnement.

Contactformulier