Skip to main content
Beheer

Migratie naar vernieuwde integratie met Azure AD

De integratie met Azure AD is vernieuwd. In de huidige versie staan gebruikers geregistreerd in de Blue10 Azure AD tenant; in de nieuwe versie wordt er direct gekoppeld met de Azure AD tenant van de klant en vind beheer plaats in de eigen tenant. Hierdoor worden o.a. Multifactor Authenticatie (MFA) en voorwaardelijke toegang nu wel ondersteund. Lees hier meer over de vernieuwde integratie met Azure AD.

Welke stappen moeten worden uitgevoerd om over te gaan naar de nieuwe integratie met Azure AD?

Momenteel werk je met de huidige integratie van Blue10 met Azure AD. De nieuwe integratie met Azure AD kan je activeren én testen terwijl de huidige integratie met Azure AD in jullie Blue10 omgeving actief blijft. Wanneer de nieuwe integratie werkend is, kan de oude integratie voor jullie Blue10 omgeving uitgezet worden. Dat betekent dat gebruikers in jullie Blue10 omgeving ten alle tijden kunnen blijven inloggen en werken in Blue10.

Voer de volgende stappen uit om over te gaan naar de nieuwe integratie met Azure AD:

1. Volg eerst de stappen in supportblog ‘Vernieuwde integratie met Azure AD activeren in Blue10’ om de nieuwe integratie met Azure AD in jullie Blue10 omgeving te activeren.

Zodra de nieuwe integratie actief is, staan er onder Beheer > Authenticatiebeheer > Authenticatieproviders (minimaal) twee verschillende Azure AD tenants gekoppeld. Jullie eigen Azure AD tenant die zojuist gekoppeld is en Azure AD (Legacy). Azure AD (Legacy) is de oude integratie met Azure AD.

Gebruikers in jullie Blue10 omgeving kunnen nu zowel inloggen via de nieuwe als de oude Azure AD integratie. Om via de nieuwe Azure AD integratie in te loggen, kiezen gebruikers voor de inlogmethode Of login via > Microsoft v2.

2. Controleer of alle gebruikers succesvol kunnen inloggen via de nieuwe methode.

3. Kunnen alle gebruikers succesvol inloggen via de nieuwe methode? Ga dan naar Beheer > Authenticatiebeheer > Authenticatieproviders en vink Azure AD (Legacy) dan uit. Het is vanaf dat moment niet langer mogelijk voor gebruikers om in te loggen via de oude integratie met Azure AD (via Of login via > Azure AD). De migratie naar de vernieuwde integratie met Azure AD is daarmee voltooid.
Kunnen gebruikers niet succesvol inloggen via de nieuwe methode? Neem dan contact op met Blue10 support.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze Customer support. Wij helpen je graag!