Vernieuwde interface

Momenteel zijn we hard bezig met een totale herbouw van onze software. Een onderdeel hiervan is de ontwikkeling van nieuwe websites met een daarbij samenhangende vernieuwde interface. Met de herbouw verbeteren we de stabiliteit en snelheid van Blue10. In deze blog nemen we je mee in alle wijzigingen in de vernieuwde interface van ons product.

Benieuwd naar de wijzigingen?

De nieuwe websites zijn qua gebruik en uiterlijk grotendeels gelijk aan de oude websites.  Wel hebben de nieuwe websites een vernieuwde interface. De schermen zien er daarom iets anders uit dan op de oude websites. Ben je benieuwd naar alle wijzigingen? We hebben deze per onderwerp inzichtelijk gemaakt.

Klik op onderstaande afbeeldingen om de wijzigingen per onderwerp te bekijken.

Voortgang uitrol van nieuwe websites

Stapsgewijs zetten we klantomgevingen van de oude naar de nieuwe websites over, zodat we de performance en load op de nieuwe websites nauwgezet kunnen monitoren en snel kunnen ingrijpen als we nog tegen issues aanlopen. Hieronder houden we de voortgang bij.

Februari 2023 t/m heden

Inmiddels werkt ruim 80% van de gebruikers in de vernieuwde interface. Door het stapsgewijs overzetten van gebruikers kunnen we de ontvangen feedback (wanneer er iets niet werkt snel) direct verwerken. Komende maanden gaan we door met het overzetten van gebruikers naar de vernieuwde interface. Wanneer een gebruiker is overgezet, krijgt de gebruiker in Blue10 zelf een notificatie met de belangrijkste wijzigingen van de vernieuwde interface.

Oktober 2022 tot januari 2023

We zijn weer stap voor stap gebruikers aan het overzetten naar de vernieuwde interface. We kiezen voor zorgvuldigheid boven snelheid. De reden hiervoor is dat we feedback willen ontvangen van gebruikers als er iets niet werkt of een functionaliteit mist. Daarnaast kunnen we een hogere load van de vernieuwde interface niet testen. Om performance issues te minimaliseren, monitoren we de performance nauwgezet bij het overzetten van een groep gebruikers naar de vernieuwde interface.

Juli 2022 t/m september 2022

Doordat een significant deel van de gebruikers in de vernieuwde interface werkt, zien we een groei in de load van de vernieuwde interface. De load veroorzaakt performance issues waardoor we momenteel bewust zijn gestopt met het overzetten van gebruikers naar de vernieuwde interface.

Juni 2022

Per juni 2022 werkt een significant deel van de gebruikers in de vernieuwde interface. Het is mogelijk om met alle koppelingen, waarmee Blue10 standaard koppelt, te werken in de vernieuwde interface.

Februari 2022

In de wintermaanden hebben we klanten die werken met de koppelingen Microsoft Dynamics NAV, Microsoft Finance & Operations, Microsoft Business Central en FinMaster omgezet naar de vernieuwde interface. Klanten die naast genoemde koppelingen ook nog met andere koppelingen werken, zijn nog niet overgezet.

November 2021

Van de groep bèta klanten zijn ook de gebruikers met de rol Boeken overgezet. Hele klantomgevingen werken vanaf nu technisch met de nieuwe websites en alle gebruikers in deze klantomgevingen gebruiken de vernieuwde interface.

Februari 2021

Eerste gebruikers met de rollen Controleren en Goedkeuren voor betaling van 15 verschillende klanten, zijn overgezet naar de nieuwe websites en zien de vernieuwde interface.