Skip to main content
Beheer

Toelichting over het werken met Power BI dashboards

Met Power BI is het mogelijk om data inzichtelijk te maken in de door Blue10 gebouwde dashboards. Als onderdeel van het Blue10 – Enterprise abonnement kan je toegang krijgen tot deze dashboards waarin de data uit jouw eigen Blue10 omgeving getoond wordt. Let op: voor het gebruik van dashboards in Power BI is een Power BI Pro licentie vereist.

In deze blog lees je meer over hoe je interactief met deze dashboards kunt werken. Wil je meer weten over wat de dashboards precies inhouden? Lees dan hier verder. Wil je direct toegang verkrijgen tot de standaard Power BI dashboards? Klik dan hier.

Hoe kan ik interactief met de dashboards werken?

De dashboards zijn interactief waardoor het mogelijk is om zelf filters in te stellen om de juiste data inzichtelijk te maken. Ook is het mogelijk om items in het dashboard aan te klikken om meer informatie te verkrijgen. Hieronder lichten we de mogelijkheden toe.

Het gebruik van filters in de dashboards

Ieder rapport is voorzien van een aantal filters waaronder periode, leverancier(s), kenmerken zoals debet/credit en wel/(nog) niet goedgekeurd. De beschikbare filters zijn afhankelijk van de data die wordt getoond in het dashboard. Onderstaande afbeelding toont een voorbeeld van beschikbare filters:

Wanneer je klikt op het i-tje in de blauwe balk van het filter, geven we meer toelichting over het filter.

Let op: Hebben jullie een test administratie als bedrijf in de Blue10 omgeving? Zorg dan dat deze administratie is uitgefilterd zodat de ‘’test gegevens’’ niet worden meegenomen in de dashboards.

Andere interactieve mogelijkheden in de dashboards

Binnen de overzichten zijn er naast de beschikbare filters ook allerlei mogelijkheden om je gegevens weer te geven. Net zoals bij een filter geven we ook bij een grafiek meer toelichting over wat je ziet. Klik hiervoor op het i-tje.

Door met je muis op de data in de grafiek zelf te staan, toont het dashboard meer details over de data.

Bij iedere grafiek zijn er opties om verder in te zoomen op de data. Zo kan je bijvoorbeeld zien binnen hoeveel dagen een factuur van een bepaalde leverancier gemiddeld wordt betaald.

Het is ook mogelijk om uit te zoomen waardoor je van aantal dagen, naar aantal maanden of jaren kan filteren.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze Customer support. Wij helpen je graag!