Wijzigingen
Vernieuwde interface

Inkoop

Momenteel zijn we bezig met de ontwikkeling van nieuwe websites en een daarmee samenhangende vernieuwde interface. Meer weten? Lees hier verder.

In onderstaand overzicht houden we  alle wijzigingen in de vernieuwde interface bij voor het onderdeel Inkoop.

Algemeen

• Blue10 op mobiele apparaten
    Eén van de meest gestelde vragen van gebruikers hebben we direct verwerkt in de vernieuwde interface. De vernieuwde interface is vanaf nu responsive. Wanneer je de schermgrootte aanpast, passen de schermen van Blue10 zich ook aan.

Documentenoverzicht: Inkoop

Op de pagina Documentenoverzicht: Inkoop hebben we de volgende aanpassingen gedaan:

1. Mogelijkheid tot het in- en uitklappen van zoekfilters:
    Door te klikken op het pijltje kan je alle zoekfilters tonen of juist verbergen.
  2. We hebben enkele zoekfilters aangepast:
    1. De zoekfilters Import- en factuurdatum tot zijn nu Import- en factuurdatum t/m. Het is als gebruiker veel logischer om een kalendermaand in te voeren i.p.v. de datum van de eerste dag van de opvolgende maand.
    2. Bij de zoekfilter Tag opent nu een dropdown met beschikbare tags, zodat deze niet iedere keer opnieuw volledig getypt hoeft te worden.
  3. Kolom Factuurdatum is gesorteerd van nieuw naar oud:
    We hebben in het overzicht de kolom Factuurdatum andersom gesorteerd waardoor de meest recente inkoopfactuur bovenaan staat. Dit was één van de meest gestelde vragen van klanten en die hebben we dan ook ingewilligd.
  4. Kolom # dagen is toegevoegd:
    In het overzicht hebben we de kolom # dagen toegevoegd zodat je inzicht hebt in de verwerkingstijd van een inkoopfactuur. De kolom toont het aantal dagen dat een inkoopfactuur bij een gebruiker of groep ligt. Ook telt Blue10 het aantal dagen dat de inkoopfactuur in het archief zit.

Documentdetailpagina: Inkoop

Op de pagina Documentdetailpagina: Inkoop hebben we de volgende aanpassingen gedaan:

1. Betalingsconditie is zichtbaar in de boekingsdetails
    In de Boekingsdetails van de inkoopfactuur is de betalingsconditie direct zichtbaar zodat je bijvoorbeeld ziet of de betaaltermijn van de betreffende factuur klopt of dat de factuur bijvoorbeeld automatisch geïncasseerd wordt.
  2. Tonen van de geboekte factuurregels
    Boven de afbeelding van de inkoopfactuur zie je standaard de geboekte factuurregels. Voorheen werd het standaard geopend hebben van de geboekte factuurregels op gebruikersniveau ingesteld. In de vernieuwde interface worden de geboekte factuurregels standaard aan iedere gebruiker getoond. Iedere gebruiker heeft de mogelijkheid om de geboekte factuurregels in- of uit te klappen.
  3. Actie Op afwachten zetten is aangepast naar In dispuut zetten
    In het onderdeel Actie is de actie Op afwachten zetten aangepast naar In dispuut zetten. De werking van de actie blijft hetzelfde: Klopt de inkoopfactuur inhoudelijk niet door bijvoorbeeld een foutieve prijs? Voer dan de actie In dispuut zetten uit om de inkoopfactuur bij jezelf te houden en eventueel een opmerking toe te voegen. Door deze actie uit te voeren, kunnen ook andere gebruikers die deze factuur opzoeken, zien dat er actie is ondernomen om de fout te corrigeren.
  4. Toevoegen van bijlagen met drag and drop
    Aan de rechterkant toont Blue10 de afbeelding van de factuur. Via Bijlagen is het mogelijk om door middel van drag and drop bijlagen toe te voegen aan de inkoopfactuur.
  5. Andere facturen leverancier
    Via de knop Andere facturen leverancier is het mogelijk om andere inkoopfacturen van dezelfde leverancier te bekijken. Er opent een pop-up waarbij je de huidige inkoopfactuur kan vergelijken met andere facturen van dezelfde leverancier.
  6. Wijziging in weergave van factuur en pakbon
    Via de knop Koppel Pakbon op het tabblad Pakbonnen is de afbeelding van de inkoopfactuur en de afbeelding van de pakbon nu naast elkaar zichtbaar.