Wijzigingen
Vernieuwde interface

Importeren, Splitsen en Valideren

Momenteel zijn we bezig met de ontwikkeling van nieuwe websites en een daarmee samenhangende vernieuwde interface. Meer weten? Lees hier verder.

In onderstaand overzicht houden we  alle wijzigingen in de vernieuwde interface bij voor de stappen Importeren, Splitsen en Valideren.

Algemeen

• Blue10 op mobiele apparaten
    Eén van de meest gestelde vragen van gebruikers hebben we direct verwerkt in de vernieuwde interface. De vernieuwde interface is vanaf nu responsive. Wanneer je de schermgrootte aanpast, passen de schermen van Blue10 zich ook aan.
  • Wijziging in het menu
    We hebben wat wijzigingen gedaan in het menu:

1. Start is hernoemd naar Dashboard en toont het bekende dashboard met alle stappen in Blue10. Wanneer je filter op het dashboard, houdt Blue10 deze filtering vast totdat deze wordt gewijzigd.
      2. Naast Dashboard staat nu Importeren, wat voorheen Scannen heette.

Importeren

• Importeren van documenten met Drag and Drop
    Via Importeren op het dashboard of Importeren > Importeer documenten in het menu is het mogelijk om nieuwe documenten te importeren met drag and drop.
  • Overzicht Ontvangen e-mails (Importeren > Ontvangen e-mails)
    In het overzicht Ontvangen e-mails bewaart Blue10 alle ontvangen e-mails die naar het Blue10 e-mailadres zijn verstuurd. Het overzicht is standaard gefilterd op de afgelopen maand. Er zijn meer filters toegevoegd om ontvangen e-mails op te zoeken.
  • Regel openen in de overzicht Geïmporteerde documenten en Batchoverzicht
    Het openen van een document in één van deze overzichten opent niet meer op een nieuwe pagina, maar opent naast het overzicht. Zo kan je snel navigeren tussen de verschillende documenten.

Splitsscherm

In het splitsscherm hebben we de volgende aanpassingen gedaan:

• Kolom Geïmporteerde documenten
    In het splitsscherm worden alleen bedrijven getoond waarvoor documenten klaarstaan om te splitsen. Bij ieder document is de manier waarop het document is geïmporteerd (per e-mail, Blue10 App of handmatige upload) zichtbaar. Het is ook mogelijk om op type document te filteren.
  • Knoppen ‘Alles splitsen’ en ‘Alles samenvoegen’
    De knop Splits alles is hernoemd naar Alles splitsen waarmee het mogelijk is om alle pagina’s te splitsen tot aparte documenten. Met de knop Alles samenvoegen is het mogelijk om alle pagina’s samen te voegen tot één document.
  • Ongedaan maken van alle wijzigingen
    In het splitsscherm kan je pagina’s splitsen, samenvoegen en bijvoorbeeld markeren als bijlagen. Na het doorvoeren van een wijziging is er een knop ongedaan gemaakt beschikbaar om alle wijzigingen ongedaan te maken.
  • Blokkeren van documenten in het splitsscherm
    In de vernieuwde interface wordt alleen het document waar een gebruiker mee bezig is geblokkeerd voor andere gebruikers. Andere gebruikers kunnen dan aan de slag met de overige documenten in het splitsscherm.

Valideerscherm

In het valideerscherm hebben we de volgende aanpassingen gedaan:

• Wijzigingen in de lay-out van het valideerscherm
    We hebben wat kleine wijzigingen gedaan in de lay-out:

1. Het is mogelijk om de linker kolom met filters in te klappen zodat andere onderdelen groter worden getoond.
    2. Het onderdeel met de kopgegevens van de factuur kan breder worden gemaakt met de drie bolletjes.
    3. Met een klik kan je de afbeelding van het document passend aan het scherm maken.
  • Getoonde documenten in het valideerscherm
    We hebben de volgende wijzigingen doorgevoerd in de getoonde documenten in het valideerscherm:

• Blue10 toont het standaard 10 documenten in het valideerscherm om te verwerken. Wanneer er meer documenten klaarstaan om te valideren, zijn deze met knop ‘Laad meer documenten’ zichtbaar in het valideerscherm.
    • Bij de filter van bedrijven toont Blue10 alleen bedrijven waar documenten klaarstaan om te valideren.
    • Er is geen beperking meer om facturen met een factuurdatum, welke meer dan een jaar in het verleden of toekomst ligt, te valideren. Blue10 geeft in zo’n geval een waarschuwing om hier bewust van te zijn.
  • Blokkeren van documenten in het valideerscherm
    In de vernieuwde interface wordt alleen het document waar een gebruiker mee bezig is geblokkeerd voor andere gebruikers. Andere gebruikers kunnen dan aan de slag met de overige documenten in het valideerscherm.
  • Opmerking meegeven aan document
    Het meegegeven van een opmerking kan door te klikken op onderstaande knop. Hiermee wordt een tekstveld geopend waar het mogelijk is om een opmerking in te voeren.
  • Openen van een pop-up
    Een pop-up, zoals het scherm welke opent bij het aanmaken van een nieuwe leverancier of een boekingstemplate, wordt geopend naast de afbeelding van de factuur.
  • Aanmaken van een nieuwe leverancier vanuit Blue10
    Bij het aanmaken van een nieuwe leverancier kan je klikken op de gegevens van de factuur om deze te gebruiken voor het aanmaken van de leverancier. Blue10 vult de BIC code automatisch.
    Een leverancier die in Blue10 wordt aangemaakt, is direct beschikbaar om te selecteren als leverancier in het valideerscherm.
  • Wijzigingen in codeerregels
    Alle velden hebben een standaard breedte. Met de knop Gebruik volledige schermbreedte worden de velden zo breed gemaakt zodat ze de gehele breedte van je scherm vullen. Het is ook mogelijk op ieder veld breder en/of smaller te maken. Wijzigingen die je zelf maakt door kolommen breder of smaller te maken, gaan verloren wanneer je kiest voor de standaard breedte of Gebruik volledige schermbreedte (1).
    Daarnaast is het mogelijk om een regel tussen andere codeerregels toe te voegen i.p.v. alleen als onderste regel (2).
  • Selecteren van inkooporderregels (voor gebruikers die werken met Exact Online, Exact Globe, AFAS en Netsuite)
    De reeds geselecteerde inkooporderregels blijven nu wel geselecteerd. Je kan eenvoudig één of meerdere regels toevoegen aan de codeerregels en/of een regel weghalen via het inkooporderdialoog.
  • Andere wijzigingen
    • Wanneer de leverancier niet of foutief is herkend, kan je de leveranciersnaam aanklikken op de factuur waardoor Blue10 de juiste leverancier opzoekt.
    • Als het artikel is gevuld op de codeerregels, is het niet mogelijk om een grootboekrekening te kiezen. Dit wordt bepaald door het boekhoudsysteem.