Nieuw in Blue10: Releases voor verwerken van elektronische facturen

Een elektronische factuur (e-factuur) bevat naast een pdf (de factuur) ook een xml-bestand. In Blue10 hebben we functionaliteiten voor het verwerken van e-facturen uitgebreid en toegevoegd. In deze supportblog delen we hier meer informatie over.

Verwerken van elektronische verkoopfacturen

Blue10 had al de mogelijkheid om elektronische inkoopfacturen te verwerken. Vanaf nu kan Blue10 naast elektronische inkoopfacturen ook elektronische verkoopfacturen (UBL 2.0, UBL 2.1 & CII) verwerken. Meer weten over het verwerken van een e-factuur? Lees hier verder.

Wijziging in het bepalen van document type

Functioneel hebben we een wijziging doorgevoerd voor het bepalen van het document type tijdens het importeren. Bij het importeren van een e-factuur (inkoop en verkoop) werd het document type altijd inkoopfactuur. Ook als de e-factuur naar een Blue10 e-mailadres voor het document type ‘verkoop’ werd gestuurd.

Blue10 bepaalt vanaf heden voor e-facturen, op basis van het e-mailadres voor ontvangst van facturen, het document type. Stuurt een leverancier een e-factuur verkoopfactuur naar het Blue10 e-mailadres voor document type ‘verkoop’? Dan vult Blue10 nu als document type ‘verkoop’ en niet meer ‘inkoop’ zoals voorheen.

Wanneer een e-factuur binnenkomt op een Blue10 e-mailadres voor alle document types, dan komt de e-factuur in de document splitter. In de document splitter kan een gebruiker het document type aangeven. Wij adviseren om geen gebruik te maken van een Blue10 e-mailadres voor alle document types om te voorkomen dat een gebruiker handmatig het document type aan moet geven.

Verwerken van veilingfacturen (Florecom CII-file) van FloraHolland

Voorheen kon Blue10 de veilingfactuur van FloraHolland als factuur niet verwerken, omdat Blue10 een Florecom CII-file niet ondersteunde. Het is nu mogelijk om de factuur van FloraHolland in pdf en xml-bestand te importeren en te verwerken in Blue10. Uit de CII-file haalt Blue10 de kopgegevens.  Wil je ook een coderingsvoorstel of zelfs de factuur automatisch boeken? Dat kan met het e-factuur templates. Deze functionaliteit e-factuur template is alleen beschikbaar in de abonnementsvorm Enterprise. Meer weten? Lees hier verder.

Let op: Blue10 kan in één e-mail, 1 factuur in pdf en xml-bestand verwerken. Wanneer een e-mail meerdere pdf’s en xml-bestanden bevat, kan Blue10 deze (nog) niet verwerken.

Elektronische facturen (e-facturen) automatisch boeken met een elektronisch template

Blue10 kon een e-factuur al verwerken, maar alleen de kopgegevens werden vastgelegd. In de workflow van Blue10 codeert een gebruiker de factuur. Met een e-factuur template kan Blue10 een coderingsvoorstel doen of zelfs de factuur automatisch boeken. Meer weten over het gebruik van e-facturen templates?

• Lees hier verder over het gebruik van templates voor e-facturen.
  • Lees hier verder over het aanmaken van e-factuur templates.
  • Lees hier verder over het beheren van de e-factuur templates.

Let op: Het is alleen mogelijk om grootboekrekeningen te matchen aan productcodes uit het xml-bestand. Artikelen en Projecten zijn op dit moment nog niet beschikbaar.

Let op: De functionaliteit e-factuur template is alleen beschikbaar in de abonnementsvorm Enterprise.  Meer weten? Lees hier verder.