Skip to main content
Beheer

AccountView melding: Factuuracties vertraagd

Je hebt bij ons een melding gemaakt dat je in de Blue10 dienst de melding krijgt dat Factuuracties vertraagd zijn. We zien in ons logsysteem dat dit veroorzaakt wordt doordat de Blue10 Cloudconnector geen verbinding meer kan maken met AccountView. Hierdoor worden stamgegevens vanuit AccountView niet meer gesynchroniseerd, worden boekingen niet meer gemaakt en kunnen facturen ook niet meer gedeblokkeerd worden vanuit de Blue10 dienst in AccountView. We hebben een foutmelding en een stappenplan om dit op te lossen en willen je vragen om dit stappenplan ofwel zelf te volgen ofwel door te sturen aan de persoon die toegang heeft tot de server waar de Blue10 Cloudconnector geïnstalleerd staat.

Heb je zelf geen toegang tot de server? Stuur deze blog dan door aan de verantwoordelijke persoon in de organisatie of eventueel de externe IT partij die de servers voor jullie beheert.

We zien in onze logging geen opvallende meldingen over de koppeling tussen de Blue10 dienst en AccountView. Hieruit concluderen we dat de Blue10 Cloudconnector wel goed functioneert, maar dat de AccountView Backoffice Server is vastgelopen en geen bestanden meer ophaalt om boekingen vanuit de Blue10 dienst ook daadwerkelijk te verwerken in AccountView.

Volg onderstaande stappen voor het herstarten van de AccountView Backoffice Server (BOS):

  1. Ga naar de server waar de Blue10 Cloudconnector geïnstalleerd staat en ga naar het services overzicht d.m.v. Services.msc.
  2. Zoek de AccountView Backoffice Server services op.
  3. Klik op de rechtermuisknop en vervolgens op Stop.
  4. Klik nogmaals op de rechtermuisknop en daarna op Start. Hiermee is de AccountView Backoffice Server herstart.

Na het uitvoeren van bovenstaande stappen duurt het ongeveer 10 á 15 minuten voordat de meldingen Factuuracties vertraagd uit Blue10 verdwijnen.

Zie je nog steeds de melding ‘Factuuracties vertraagd’ in de Blue10 dienst?
Indien de melding Factuuracties vertraagd zichtbaar blijf tin de Blue10 dienst, volg je onderstaande stappen voor het herstarten van de Blue10 Cloudconnector:

  1. Ga naar de server waar de Blue10 Cloudconnector geïnstalleerd staat en ga naar het services overzicht d.m.v. Services.msc.
  2. Zoek de Blue10 – AccountView services op.
  3. Klik op de rechtermuisknop en vervolgens op Stop. Krijg je tijdens het stoppen van de Blue10 – AccountView services een foutmelding? Beëindig dan via TaskManager/Taakbeheer het proces ‘AccountViewService(32 bit)’ via het tabblad Processes.
  4. Zoek na het beëindigen van het proces de Blue10 – Autoupdater op. Klik op de rechtermuisknop en vervolgens op Start. Hiermee herstart je de Blue10 Autoupdater en wordt de Blue10 Services geüpdatet naar de nieuwste versie.
  5. Na ongeveer 30 seconden herstart de Blue10 – AccountView services automatisch. Gebeurt dit niet automatisch? Klik dan op de rechtermuisknop en vervolgens op Start om de service handmatig te starten.

Na het uitvoeren van bovenstaande stappen duurt het ongeveer 10 á 15 minuten voordat de meldingen Factuuracties vertraagd uit de Blue10 dienst verdwijnen.

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 (0)88 2583101.