BoekenGoedkeurenZoeken

Acties uitvoeren op Documentdetailpagina

Omschrijving van de functionaliteit
Iedere gebruiker kan verschillende acties uitvoeren. Welke acties dat zijn hangt af van de toegekende rol. Alle acties die de Blue10 dienst kent zijn:

• Opsturen
  • Antwoorden
  • Op afwachten zetten
  • Akkoord
  • Goedkeuren voor betaling
  • Factuur boeken / boeken en blokkeren
  • Blokkering opheffen (deblokkeren)

Opsturen kies je als je de inkoopfactuur wil opsturen naar een andere gebruiker in de Blue10 dienst. Met de actie Antwoorden stuur je de inkoopfactuur terug naar de gebruiker waarvan je de inkoopfactuur hebt ontvangen.

Met Akkoord geef je aan dat de factuur inhoudelijk klopt en akkoord is. De actie Goedkeuren voor betaling is de definitieve goedkeuring waarmee aangegeven wordt dat de factuur betaald mag worden.

Als de inkoopfactuur in behandeling is (Status: Behandeling), dan heeft de inkoopfactuur een Blue10 nummer en nog geen boekstuknummer. Dit vind je terug in de kopgegevens. Door de actie Factuur boeken / Boeken en blokkeren uit te voeren, boek je de inkoopfactuur in het boekhoudsysteem.

Bij de actie Boeken en blokkeren wordt de inkoopfactuur tijdelijk geblokkeerd voor betaling. Nadat de inkoopfactuur is goedgekeurd, wordt met de actie Deblokkeren de betaalblokkade van de inkoopfactuur in het boekhoudsysteem gehaald.

Hoe werkt de functionaliteit?
Volg de volgende stappen om een actie uit te voeren:

1. Ga naar Documentoverzicht: Inkoop.
  2. Klik op een regel om een inkoopfactuur te openen.
  3. Kies een Actie die je wil uitvoeren.
  4. In het veld Naar selecteer je een gebruiker naar wie je de factuur wilt opsturen.
  5. In het veld Opmerking kan je eventuele opmerkingen plaatsen.
  6. Wanneer je op Uitvoeren klikt, voert Blue10 de actie uit.