Activeer coderen van kostenfacturen i.c.m. Microsoft Business Central

In het valideerscherm kan een boeker de kostenfactuur valideren waarmee de kopgegevens van de factuur wordt geregistreerd in Business Central. In Business Central zelf vindt het ingeven van de boekingsregels plaats.

Naast het vastleggen van de kopgegevens in het valideerscherm, is het met de nieuwe functionaliteit ‘’Coderen in Blue10’’ mogelijk om ook de boekingsregels in te geven via Blue10. Hierdoor kan de (gehele) kostenfactuur via Blue10 worden verwerkt en is het niet meer nodig om de boekingsregels handmatig in Business Central vast te leggen.

Activeer de functionaliteit ‘’Coderen in Blue10’’

De nieuwe functionaliteit werkt alleen voor gebruikers die werken met Business Central versie 14 en hoger. Voor deze versies van Business Central heeft Blue10 extensie 7 beschikbaar gemaakt waarin het coderen mogelijk is.

Voor het activeren van de functionaliteit zijn er drie acties benodigd:

1. Het installeren van de nieuwe extensie in Business Central;
  2. Het omzetten van de koppeling via Beheer > Bedrijven in Blue10;
  3. Het activeren van de instelling Coderen in Blue10.

Volg de volgende stappen:

1. Eerst is het benodigd om de koppeling tussen Business Central en Blue10 te updaten door het installeren van de nieuwe extensie en het omzetten van de koppeling in Blue10. Klik hier voor een stappenplan om dit te doen.
  2. Wanneer stap 1 is gelukt, is het mogelijk om de functionaliteiten te activeren. Ga in Blue10 naar Beheer > Bedrijven > open de gewenste administratie. Door het omzetten van de koppeling is, onder het kopje Algemeen, de instelling Coderen in Blue10 beschikbaar. Zet de instelling op Ja.
  3. Onder het kopje Codeer informatie is het mogelijk om codeervelden aan of uit te zetten. Deze velden zijn zichtbaar op de codeerregels in het valideerscherm en worden meegegeven in de boeking van Business Central.
  4. Klik tot slot op Opslaan. De functionaliteit is nu geactiveerd.