Skip to main content
Zoeken

Batchoverzicht opruimen

Heb jij soms het idee dat een factuur niet in het valideerscherm terecht komt? Als dit gevoel herkenbaar is, kijk dan even in het batchoverzicht (Scannen -> Batchoverzicht). Het niet verschijnen van een factuur in het valideerscherm kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat de tekstherkenning nog bezig is. In dat geval zal de status in het batchoverzicht op: ‘nieuw’, ‘bezig met verwerken’ of ‘processing’ staan. De snelheid waarmee een batch door de tekstherkenning gaat, is afhankelijk van de grootte van de scan of factuur. Als het zo lang duurt dat er een geel driehoekje voor de regel staat, neem dan contact op met de Customer support afdeling van Blue10.

Een ander scenario is dat de batches al wel op de status ‘tekstherkenning valideren’ staan, maar dat een collega ze geblokkeerd heeft. De naam van die collega staat in dat geval ook op de regel in het batchoverzicht. Als die collega ongeveer een minuut uit het valideerscherm is, worden de facturen weer vrijgegeven en kan jij ze weer zien. Deze blokkade is er bewust opgezet zodat een factuur nooit door twee gebruikers tegelijk gevalideerd kan worden en jullie dus geen dubbel werk doen.

Het kan zijn dat je een factuur nog niet ziet, omdat de oudste / eerst gescande batches als eerste worden getoond. Standaard tonen wij slechts 10 batches per gebruiker, om te voorkomen dat één gebruiker heel veel batches kan vasthouden. Wil je echter meer batches per gebruiker tonen in het valideerscherm, stuur dan even een mail naar support@blue10.nl met het gewenste aantal batches die gelijktijdig aan één gebruiker ter beschikking worden gesteld.

Tot slot kan het een enkele keer voorkomen dat er in de regel van een batch een rood kruis staat. Dit betekent dat er iets is fout gegaan met de tekstherkenning. Deze regel kan je open klikken, waarna er een duidelijkere foutmelding komt te staan, zoals ‘Multiple seperation pages in a row not allowed’. Deze foutmelding betekent dat er meerdere barcodebladen achter elkaar zijn ingescand, waardoor de batch niet verwerkt kan worden. Ditzelfde is het geval wanneer de scan begonnen is met een Attachment barcodeblad of wanneer het bedrijfsbarcodeblad niet de eerste pagina is geweest. Meer informatie over het scannen met behulp van barcodebladen kan je hier vinden. Mocht er een andere onduidelijke melding staan, neem dan contact op met de Customer support van Blue10.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze Customer support. Wij helpen je graag!