Er zijn verschillende manieren om documenten in Blue10 te krijgen:

Met de Blue10 App kan je altijd en overal documenten toevoegen aan Blue10. Documenten die je kan toevoegen aan Blue10 zijn inkoopfacturen, verkoopfacturen, bonnetjes en pakbonnen (of andere documenten die je aan een inkoopfactuur wil koppelen). Je hoeft dus geen documenten meer te verzamelen of te wachten op ontbrekende documenten voordat je deze documenten in één keer scant. Je maakt een foto en uploadt snel en eenvoudig een document met de app. Dit is ook zeker handig voor werkplekken (magazijn, loods, onderweg in de auto, etc.) waar geen scanner beschikbaar is.

Downloaden van de app

De Blue10 app is gratis en kan gedownload worden via:

Hoe werkt de Blue10 App?

1. Open de Blue10 App.
  2. Het inloggen in de Blue10 App is dezelfde wijze als je van ons gewend bent. Je kan via de verschillende authenticatiemethodes inloggen. Meer weten? Lees hier verder.
  3. Klik de juiste omgeving in Blue10 aan (indien van toepassing).
  4. Het Dashboard van de Blue10 App opent. De volgende functies zijn mogelijk:
    • ​​​​​​​Scannen: Via Scannen is het mogelijk om een document te importeren. Vervolg dit stappenplan hoe dit werkt.
    • Wissel omgeving: Onder de gebruikersnaam staat de omgeving waarin is ingelogd. Klik op Wissel omgeving om in te loggen in een andere Blue10 omgeving (indien van toepassing).
    • Voorkeuren: Stel hier de gewenste taal in van de Blue10 App of log uit.
  5. Klik op Scannen en bepaal onder Kies bedrijf in welke administratie het document moet worden geïmporteerd.
  6. Kies het DocumentsoortInkoopfactuurVerkoopfactuur of Pakbon (indien van toepassing).
  7. De camera opent. Maak een foto van het document en bepaal of de foto goed is. Klik dan op Behoud scan om verder te gaan.
  8. Boven in de camera zijn verschillende cameraopties mogelijk, deze zijn gebaseerd op de toestelmogelijkheden:
    • Annuleer: Het Dashboard van de App wordt getoond.
    • Flits: Klik op Aan om de flits te activeren. Schakel de flits uit door op Uit te klikken.
    • Kleur: Via de drie cirkels bovenin is het mogelijk om verschillende kleuropties bepalen.
    • Auto: Er wordt automatisch een foto gemaakt. Zet de automatische sluiter uit door erop te klikken en bepaal zelf (handmatig) wanneer de foto wordt gemaakt.
  9. Het gefotografeerde document is bij te snijden met behulp van de kaders. Verplaats de kaders naar wens.
  10. Kies voor Opnieuw om de foto opnieuw te maken. Klik op Bewaar om verder te gaan met het zojuist gefotografeerde document. Er verschijnt een nieuw scherm. Hier is het mogelijk om:
    • Met het pijltje naar links: Annuleer het importeren.
    • Klik op het middelste Uploadicoon: de foto wordt geïmporteerd. Wanneer het document succesvol is geïmporteerd verschijnt de melding “Uw scan is succesvol geuploaded”.
    • Met het prullenbak icoon: Klik hierop om de camera opnieuw te openen en een nieuwe foto te maken.
    • Met de drie puntjes: Wijzig de instellingen van het document.
  11. Na het klikken op het Uploadicoon wordt het document geüpload. Klik op het pijltje om terug te gaan naar het Dashboard van de Blue10 App.
  12. Na het importeren via de Blue10 App, komt het document in Blue10 terecht. Het document is beschikbaar in het valideerscherm.