Skip to main content
Boeken

Boeken en blokkeren i.c.m. Exact Online

By september 23rd, 2021No Comments

Met een handigheidje hebben wij het mogelijk gemaakt om in combinatie met Exact Online facturen te (de)blokkeren voor betaling. Zodra de factuur is goedgekeurd voor betaling in de Blue10 dienst wordt de ‘betaalblokkering’ opgeheven in Exact Online. De factuur verschijnt daarna op de betaaladvieslijst in Exact Online.

Hoe werkt het nu?
Na het valideren van een factuur is deze direct geboekt in Exact Online. Op de betaaladvieslijst zie je de boeking terug, maar wordt de factuur nog niet betaald. In de Blue10 dienst moet(en) de verantwoordelijk(e) eerst de factuur goedkeuren. Na het uitvoeren van de actie Goedkeuring voor betaling komt de factuur in het betaaloverzicht (in het startscherm onder Betalen) in Blue10 terecht. Aan de hand van deze lijst controleren de meeste klanten welke facturen zijn goedgekeurd en betaald mogen worden.

Wat verandert er voor jullie?
Voor een groot deel blijft de huidige werkwijze ongewijzigd. Na het valideren van facturen is deze direct geboekt in Exact Online. In de betaaladvieslijst in Exact Online is de boeking pas beschikbaar zodra in de Blue10 dienst de factuur is goedgekeurd voor betaling. Vervolgens kan de factuur worden betaald. Op deze manier is het niet meer nodig om aan de hand van de betaallijst in de Blue10  dienst, te checken of facturen zijn goedgekeurd en echt betaald mogen worden.

Wat gaat er in de Blue10 dienst veranderen?
De actie Factuur boeken vervangen we en heet voortaan Boeken en blokkeren. Daarnaast wijzigen wat autoroutes voor het automatiseren van sommige handelingen. Door de aanpassingen boekt en blokkeert de Blue10 dienst de factuur voordat deze daadwerkelijk is goedgekeurd voor betaling. Eén van onze Customer supportmedewerkers voert deze wijzigingen voor je door.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze Customer support. Wij helpen je graag!