Skip to main content
Beheer

Exact Globe melding: Factuuracties vertraagd

By april 5th, 2019No Comments

Je hebt bij ons een melding gemaakt dat je in de Blue10 dienst de melding krijgt dat Factuuracties vertraagd zijn. We zien in ons logsysteem dat dit veroorzaakt wordt doordat de Blue10 Cloudconnector geen verbinding meer kan maken met Exact Globe. Hierdoor worden stamgegevens vanuit Exact Globe niet meer gesynchroniseerd, worden boekingen niet meer gemaakt en kunnen facturen ook niet meer gedeblokkeerd worden vanuit de Blue10 dienst in Exact Globe. We hebben een foutmelding en een stappenplan om dit op te lossen en willen je vragen om dit stappenplan ofwel zelf te volgen ofwel door te sturen aan de persoon die toegang heeft tot de server waar de Blue10 Cloudconnector geïnstalleerd staat.

Heb je zelf geen toegang tot de server? Stuur deze blog dan door aan de verantwoordelijke persoon in de organisatie of eventueel de externe IT partij die de servers voor jullie beheert.

Wij zien in onze logging dat de Blue10 Cloudconnector geen verbinding meer heeft met Exact Globe. De koppeling van de Blue10 dienst met Exact Globe draait onder een gebruikersaccount in Exact Globe. Dit gebruikersaccount draait weer onder een Windows gebruiker op jullie server. Aan de hand van de foutmelding zien wij dat er een update in Exact Globe is uitgevoerd die nog niet in iedere administratie is doorgevoerd.

Volg de volgende stappen om de update van Exact Globe te activeren in iedere administratie en deze wijze de koppeling tussen de Blue10 Cloudconnector en Exact Globe weer te activeren:

  1. Ga naar de server waar de Blue10 Cloudconnector geïnstalleerd staat, open Exact Globe en log in met de inloggegevens van een gebruiker die toegang heeft tot alle administraties;
  2. Open in Exact Globe een voor een alle administraties. Ook de administraties die niet of nauwelijks gebruikt worden of inactief zijn. Door de administratie te openen, zie je onderaan het scherm dat de update wordt uitgevoerd. Nadat je dit in alle administraties gedaan hebt, draaien alle administraties in Exact Globe op de laatste versie.
  3. Blijf op de server en ga naar het services overzicht d.m.v. Services.msc.
  4. Zoek de Blue10 – Exact Globe services op.
  5. Klik op de rechtermuisknop op Blue10 – Exact Globe services en vervolgens op Stop.
  6. Klik nogmaals met de rechtermuisknop op Blue10 – Exact Globe services en daarna op Start. Hiermee is de Blue10 Cloudconnector herstart en maakt deze weer verbinding met Exact Globe. Een gebruiker met de juiste rechten kan weer boekingen maken vanuit Blue10 naar Exact Globe.

Na het uitvoeren van bovenstaande stappen duurt het ongeveer 10 á 15 minuten voordat de meldingen Factuuracties vertraagd uit de Blue10 dienst verdwijnen.

Zie je de melding na 15 minuten nog steeds in de Blue10 dienst, kijk dan in het logboek op de server via C:\ProgramData\Blue 10\Logs\ErpAdapterExactGlobe, boek een nieuwe factuur vanuit de Blue10 dienst en controleer of je na het uitvoeren van deze actie ook weer de melding krijgt ‘ERROR ConnErrDatabaseVersion’. Als deze melding nog steeds voorkomt, controleer dan (nogmaals) of de gebruiker die de administraties geopend heeft ook daadwerkelijk rechten heeft tot alle (ook oude en/of inactieve) administraties. Een update van Exact Globe vereist namelijk dat echt alle administraties een keer geopend zijn, voordat de update voor de hele Exact database gelijk is.

Heb je een administratie gevonden die per ongeluk toch niet geopend was, doorloop dan nogmaals bovenstaande stappen.

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 (0)88 2583101.