Exact Globe melding: Factuuracties vertraagd

Je hebt bij ons een melding gemaakt dat je in de Blue10 dienst de melding krijgt dat Factuuracties vertraagd zijn. We zien in ons logsysteem dat dit veroorzaakt wordt doordat de Blue10 Cloudconnector geen verbinding meer kan maken met Exact Globe. Hierdoor worden stamgegevens vanuit Exact Globe niet meer gesynchroniseerd, worden boekingen niet meer gemaakt en kunnen facturen ook niet meer gedeblokkeerd worden vanuit de Blue10 dienst in Exact Globe. We hebben een foutmelding en een stappenplan om dit op te lossen en willen je vragen om dit stappenplan ofwel zelf te volgen ofwel door te sturen aan de persoon die toegang heeft tot de server waar de Blue10 Cloudconnector geïnstalleerd staat.

Heb je zelf geen toegang tot de server? Stuur deze blog dan door aan de verantwoordelijke persoon in de organisatie of eventueel de externe IT partij die de servers voor jullie beheert.

Wij zien in onze logging dat de Blue10 Cloudconnector geen verbinding meer heeft met Exact Globe. De koppeling van de Blue10 dienst met Exact Globe draait onder een gebruikersaccount in Exact Globe. Dit gebruikersaccount draait weer onder een Windows gebruiker op jullie server. Aan de hand van de foutmelding zien wij dat het wachtwoord van de Windows gebruiker veranderd is. Het nieuwe wachtwoord is nog niet ingevoerd in de Blue10 Cloudconnector, waardoor de koppeling tussen de Blue10 dienst en Exact Globe niet meer functioneert.

Volg onderstaande stappen om het wachtwoord te wijzigen in de Blue10 Cloudconnector, zodat deze weer verbinding kan maken met Exact Globe:

1. Ga naar de server waar de Blue10 Cloudconnector geïnstalleerd staat en ga naar het services overzicht d.m.v. Services.msc.
  2. Zoek de Blue10 – Exact Globe services op.
  3. Klik op de rechtermuis knop en kies Eigenschappen/Properties.
  4. Vul bij Log on/Aanmelden het nieuwe wachtwoord in van de betreffende Windows gebruiker.
  5. Klik op de rechtermuisknop op Blue10 – Exact Globe services en vervolgens op Stop.
  6. Klik nogmaals met de rechtermuisknop op Blue10 – Exact Globe services en daarna op Start. Hiermee is de Blue10 Cloudconnector herstart.

Na het uitvoeren van bovenstaande stappen duurt het ongeveer 10 á 15 minuten voordat de meldingen Factuuracties vertraagd uit de Blue10 dienst verdwijnen.

Zie je de melding na 15 minuten nog steeds in de Blue10 dienst, kijk dan in het logboek op de server via C:\ProgramData\Blue 10\Logs\ErpAdapterExactGlobe, boek een nieuwe factuur vanuit de Blue10 dienst en controleer of je na het uitvoeren van deze actie ook weer de melding krijgt ‘ERROR ConnErrFailed’. Als deze melding nog steeds voorkomt, controleer dan (nogmaals) onder welke gebruiker de koppeling tussen de Blue10 dienst en Exact Globe draait en voer het wachtwoord van deze gebruiker in de Blue10 Cloudconnector in, zoals benoemd in stap 4 in bovenstaand stappenplan. Als je twijfelt over het wachtwoord kan de betreffende gebruiker ook nogmaals het Windows wachtwoord wijzigen en dit wachtwoord direct invoeren in de Blue10 Cloudconnector.

Om deze foutmelding in de toekomst te voorkomen, zou een systeemgebruiker aangemaakt kunnen worden waarvan het wachtwoord nooit verloopt. Deze systeemgebruiker wordt als zelfstandige gebruiker (met Administrator rechten) in Exact Globe aangemaakt, wordt niet gebruikt door een echte’ gebruiker, maar wordt alleen ingezet voor het laten functioneren van koppelingen tussen externe systemen en Exact Globe. Doordat het wachtwoord van deze systeemgebruiker niet meer verloopt, komt bovenstaande foutmelding ook niet meer voor.

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 (0)88 2583101.