Exact Globe melding: Factuuracties vertraagd

Je hebt bij ons een melding gemaakt dat je in de Blue10 dienst de melding krijgt dat Factuuracties vertraagd zijn. We zien in ons logsysteem dat dit veroorzaakt wordt doordat de Blue10 Cloudconnector geen verbinding meer kan maken met Exact Globe. Hierdoor worden stamgegevens vanuit Exact Globe niet meer gesynchroniseerd, worden boekingen niet meer gemaakt en kunnen facturen ook niet meer gedeblokkeerd worden vanuit de Blue10 dienst in Exact Globe. We hebben een foutmelding en een stappenplan om dit op te lossen en willen je vragen om dit stappenplan ofwel zelf te volgen ofwel door te sturen aan de persoon die toegang heeft tot de server waar de Blue10 Cloudconnector geïnstalleerd staat.

Heb je zelf geen toegang tot de server? Stuur deze blog dan door aan de verantwoordelijke persoon in de organisatie of eventueel de externe IT partij die de servers voor jullie beheert.

De koppeling van de Blue10 dienst met Exact Globe draait onder een gebruikersaccount in Exact Globe. Dit gebruikersaccount draait weer onder een Windows gebruiker op jullie server. Wij zien in onze logging dat deze Windows gebruiker niet meer bestaat in Exact Globe of geen toegang meer heeft tot de desbetreffende administratie in Exact Globe. Door deze gebruiker weer aan te maken / toegang te geven tot Exact Globe, wordt de koppeling tussen de Blue10 en Exact Globe weer hersteld en kunnen o.a. de boekingen weer gemaakt worden.

Is de medewerker waar de huidige koppeling onder draait uit dienst en/of moet de koppeling onder een andere gebruiker draaien?
Het is ook mogelijk om de Blue10 Cloudconnector onder een andere gebruiker te draaien door met een andere Windows gebruiker in te loggen in de Blue10 Cloudconnector. Deze gebruiker moet wel administrator rechten in Exact Globe hebben. Volg onderstaande stappen voor het wijzigen van de Windows gebruiker in de Blue10 Cloudconnector:

1. Ga naar de server waar de Blue10 Cloudconnector geïnstalleerd staat en ga naar het services overzicht d.m.v. Services.msc.
  2. Zoek de Blue10 – Exact Globe services op.
  3. Klik op de rechtermuisknop en kies vervolgens op Eigenschappen/Properties.
  4. Vul bij Log on/Aanmelden het wachtwoord in van de Windows gebruiker.
  5. Open de Windows Verkenner en ga naar de map C:\ProgramData\Blue10. Let op: Dit is een verborgen map die alleen bereikbaar is via het pad C:\ProgramData\Blue10.
  6. Ga met de muis op de map staan, klik op de rechtermuisknop en kies Properties/Eigenschappen.
  7. Klik op het tabblad Security/Beveiliging, kies voor Bewerken en dan Add/Toevoegen.
  8. Kies in de pop-up voor Locaties en dan voor Entire directory/Gehele active directory.
  9. Typ hier de naam van de Windows gebruiker onder welke de Blue10 Cloudconnector draait en controleer de velden Enter/Check en Names/Namen.
  10. Vink de opties Read/Lezen en Write/Schrijven aan.
  11. Zoek via Start naar Component Services.
  12. Ga naar Computers > Mijn computer > DCOM Config > e4slash.
  13. Klik op e4slash op de rechtermuisknop en kies Properties/Eigenschappen.
  14. Klik op het tabblad Security/Beveiliging en vink onder Launch and Activation Permissions/Machtigingen voor starten en activeren het veld Customize/Aanpassen aan.
  15. Kies voor Add/Toevoegen en voeg de Windows gebruiker toe.
  16. Geef in Exact Globe de gebruiker rechten tot Local launch/Lokaal starten en Local activiation/Lokaal activeren.
  17. Open de server en ga naar het services overzicht d.m.v. Services.msc.
  18. Zoek de Blue10 – Exact Globe services op.
  19. Klik op de rechtermuisknop op Blue10 – Exact Globe services en vervolgens op Stop.
  20. Klik nogmaals op de rechtermuisknop op Blue10 – Exact Globe services en daarna op Start. Hiermee is de Blue10 Cloudconnector herstart.

Na het uitvoeren van bovenstaande stappen duurt het ongeveer 10 á 15 minuten voordat de meldingen Factuuracties vertraagd uit de Blue10 dienst verdwijnen.

Zie je de melding na 15 minuten nog steeds in de Blue10 dienst, kijk dan in het logboek op de server via C:\ProgramData\Blue 10\Logs\ErpAdapterExactGlobe, boek een nieuwe factuur vanuit de Blue10 dienst en controleer of je na het uitvoeren van deze actie ook weer de melding krijgt ‘ERROR ConnErrUserNotFound’. Als deze melding nog steeds voorkomt, controleer dan of de nieuwe Windows gebruiker die gebruikt wordt om de Blue10 Cloudconnector te laten functioneren ook in Exact Globe bestaat, Administrator rechten heeft en toegang heeft tot de administratie waarin de boeking(en) gemaakt word(t)en. Als je hier wijzigingen hebt gemaakt, wacht dan wederom 15 minuten en boek een nieuwe factuur vanuit de Blue10 dienst in Exact Globe.

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 (0)88 2583101.