Skip to main content
Beheer

MS Dynamics NAV melding: Factuuracties vertraagd

Je hebt bij ons een melding gemaakt dat je in de Blue10 dienst de melding krijgt dat Factuuracties vertraagd zijn. We zien in ons logsysteem dat dit veroorzaakt wordt doordat de Blue10 Cloudconnector geen verbinding meer kan maken met MS Dynamics NAV. Hierdoor worden stamgegevens vanuit MS Dynamics NAV niet meer gesynchroniseerd, worden boekingen niet meer gemaakt en kunnen facturen ook niet meer gedeblokkeerd worden vanuit de Blue10 dienst in MS Dynamics NAV. We hebben een foutmelding en een stappenplan om dit op te lossen en willen je vragen om dit stappenplan ofwel zelf te volgen ofwel door te sturen aan de persoon die toegang heeft tot de server waar de Blue10 Cloudconnector geïnstalleerd staat.

Heb je zelf geen toegang tot de server? Stuur deze blog dan door aan de verantwoordelijke persoon in de organisatie of eventueel de externe IT partij die de servers voor jullie beheert.

Wij zien in onze logging geen nieuwe meldingen meer binnenkomen wat erop duidt dat de Blue10 Cloudconnector geen verbinding meer heeft met MS Dynamics NAV, waardoor er geen koppeling meer is tussen de Blue10 dienst en MS Dynamics NAV.

Volg onderstaande stappen voor het herstarten van de Blue10 Cloudconnector:

  1. Ga naar de server waar de Blue10 Cloudconnector geïnstalleerd staat en ga naar het services overzicht d.m.v. Services.msc.
  2. Zoek de Blue10 – DynamicsNAV services op.
  3. Klik op de rechtermuisknop en vervolgens op Start. Hiermee is de Blue10 Cloudconnector herstart.

Na het uitvoeren van bovenstaande stappen duurt het ongeveer 10 á 15 minuten voordat de meldingen Factuuracties vertraagd uit Blue10 verdwijnen.

Is de Blue10 Cloudconnector nog actief?
Volg dan de volgende stappen:

  1. Ga naar de server waar de Blue10 Cloudconnector geïnstalleerd staat en ga naar het services overzicht d.m.v. Services.msc.
  2. Zoek de Blue10 – DynamicsNAV services op.
  3. Klik op de rechtermuisknop en vervolgens op Stop. Krijg je tijdens het stoppen van de Blue10 – DynamicsNAV services een foutmelding? Beëindig dan via TaskManager/Taakbeheer het proces ‘DynamicsService(32 bit)’ via het tabblad Processes.
  4. Zoek na het beëindigen van het proces de Blue10 – Autoupdater op. Klik op de rechtermuisknop en vervolgens op Start. Hiermee herstart je de Blue10 Autoupdater en wordt de Blue10 Services geüpdatet naar de nieuwste versie.
  5. Na ongeveer 30 seconden herstart de Blue10 – DynamicsNAV services automatisch. Gebeurt dit niet automatisch? Klik dan op de rechtermuisknop en vervolgens op Start om de service handmatig te starten.

Na het uitvoeren van bovenstaande stappen duurt het ongeveer 10 á 15 minuten voordat de meldingen Factuuracties vertraagd uit de Blue10 dienst verdwijnen.

Ondersteuning gewenst?
Verdwijnen de meldingen niet na het uitvoeren van bovenstaande stappen, heb je hier vragen over of is ondersteuning vanuit Blue10 gewenst? Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 (0)88 2583101.