Skip to main content
Beheer

Nieuw in Blue10: Nieuwe functionaliteiten in koppeling met AFAS – GetConnector 4

Blue10 heeft nieuwe functionaliteiten toegevoegd en geoptimaliseerd in de koppeling met AFAS. In deze supportblog delen we hier meer informatie over.

Om onderstaande functionaliteit te activeren, is GetConnector 4 benodigd. Met de GetConnectoren kan Blue10 de specifieke gegevens uit AFAS voor een functionaliteit in Blue10 overhalen. Meer weten over het updaten van de GetConnectoren? Lees hier verder.

Nieuwe functionaliteiten

 • Informatie over koppeling tussen AFAS en Blue10 zichtbaar onder kopje Integratie in Blue10
  Wanneer je via Beheer > Bedrijven een bedrijf opent, is er een nieuw kopje Integratie beschikbaar. Onder dit kopje toont Blue10 de al bestaande velden Getconnector versie en Omgevingscode.
  Blue10 toont nu ook de nieuwe velden Administratienaam (de naam van de administratie in AFAS die gekoppeld is aan Blue10) en AFAS versie (de versie van AFAS die gekoppeld is aan Blue10).
 • Coderen op betalingsconditie bij het boeken van een inkoopfactuur
  Blue10 toont in het veld Betaalmethode de methoden ‘’Bank’’ of ‘’DirectDebet’’ uit AFAS. Vanaf heden is ook de betalingsvoorwaarden uit AFAS zichtbaar in Blue10. In het veld Betaalvoorwaarde toont Blue10 dit gegeven, zoals bijvoorbeeld 14 dagen of 30 dagen.

Verbeterde functionaliteiten

 • Verplicht meegeven van artikel bij coderen op projecten wanneer er geen inkooporder is gekoppeld aan de inkoopfactuur
  Voor het maken van een projectboeking in AFAS is het verplicht om te coderen op artikel en aantallen. Wanneer er een project is ingevuld op de codeerregels, en er geen inkooporder is gekoppeld aan de inkoopfactuur, dan is het voortaan verplicht om een artikel mee te geven. 
 • Wijziging in het veld Project op codeerregels in Blue10
  In AFAS is het mogelijk om op het grootboekrekening in te stellen of het toegestaan/verplicht is om een projectboeking aan te maken. Vanaf heden controleert Blue10 op de grootboekrekening wat er is ingesteld over het maken van een projectboeking. Het veld Project kent nu drie scenario’s:

  1. Wanneer het project niet is toegestaan op het grootboekrekening, dan wordt het veld Project geblokkeerd om te vullen. Blue10 geeft dan geen project mee aan de boeking in AFAS.
  2. Als op het grootboekrekening is ingesteld dat een projectboeking is toegestaan, dan is het mogelijk om het veld Project in te vullen.
  3. Als op het grootboekrekening is ingesteld dat een projectboeking verplicht is, dan is het in Blue10 ook verplicht om het veld Project in te vullen.
 • In het inkooporderdialoogvenster in het valideerscherm toont Blue10 het aantal reeds gefactureerde artikelen
  In het valideerscherm haalt Blue10 in het inkooporderdialoogvenster de beschikbare inkooporders op. Het aantal reeds gefactureerde artikel toonde Blue10 nog niet. Vanaf heden is dit wel zichtbaar in het veld Gefactureerd, naast de velden Besteld en Ontvangen.
 • Boeken van inkoopfactuur met verlegging van de heffing (specifiek voor Belgische administraties)
  In Blue10 was niet mogelijk om een inkoopfactuur, met verlegging van de heffing, volledig te boeken waardoor een gebruiker de btw in AFAS moest aanpassen. Bij het boeken van een inkoopfactuur met verlegging van de heffing worden er nu twee extra codeerregels geboekt. Dit zijn de regels Te betalen btw en Terug te vorderen btw. 
 • In het valideerscherm toont Blue10 alleen de toegestane btw-codes van de btw-plicht van de leverancier
  Op de codeerregels in het valideerscherm toonde Blue10 in het veld Btw-codes alle btw-codes uit AFAS. Vanaf nu toont Blue10 alleen de btw-codes die gekoppeld zijn aan de btw-plicht op de leverancierskaart in het veld Btw-plicht in AFAS bij ‘’Eigenschappen inkooprelatie/crediteur’’.
 • Wijziging in het tonen van de btw-codes bij het boeken van een inkoopfactuur met btw-plicht
  Bij een btw-plicht is de btw-restrictie bij dagboekmutaties ingesteld in AFAS. Blue10 synchroniseert voortaan vanuit AFAS of de instelling btw-restrictie wel of niet van toepassing is op basis van de btw-plicht. Afhankelijk van deze instelling toont Blue10 in het valideerscherm alle btw-codes (wanneer de instelling btw-restrictie niet van toepassing is) of alleen de btw-codes uit de btw-plicht (wanneer de instelling btw-restrictie wel van toepassing is). 
 • Btw-plicht invoeren bij aanmaken van leverancier in AFAS vanuit Blue10
  Vanaf nu is het mogelijk om bij het aanmaken van een nieuwe leverancier vanuit Blue10 de btw-plicht mee te geven. In het veld Standaard btw-code worden alleen de toegestane btw-codes van de btw-plicht getoond.
 • Wijziging in het veld Artikel op de codeerregels in Blue10
  Wanneer er geen inkooporder is gekoppeld aan een inkoopfactuur in het valideerscherm, was het voorheen mogelijk om op de codeerregels in het veld Artikel zowel voorraadhoudende als niet voorraadhoudende artikel(en) te selecteren. We hebben dit aangepast zodat in de dropdown alleen niet voorraadhoudende artikelen beschikbaar zijn. 

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze Customer support. Wij helpen je graag!