Skip to main content
Beheer

Automatisch opschonen van het Blue10 NAV log

Omschrijving van de functionaliteit

Na het uitvoeren van een actie in de Blue10 dienst, zoals bijvoorbeeld het opslaan van een factuur vanuit het valideerscherm of het deblokkeren van een factuur, stuurt de Blue10 dienst een bericht naar MS Dynamics NAV om de actie in NAV uit te voeren. In het Blue10 NAV log worden deze verwerkte berichten opgeslagen. Doordat alle verwerkte berichten worden opgeslagen, kan het Blue10 NAV log veel ruimte in beslag nemen in de database. Bovendien heeft het opslaan van de berichten geen functie meer, omdat deze al zijn verwerkt. Daarom hebben we een nieuwe functionaliteit ontwikkeld die automatisch het Blue10 NAV log opschoont.

Hoe werkt de functionaliteit?

Deze nieuwe functionaliteit doet ieder weekend een aanroep die ervoor zorgt dat alle verwerkte berichten, die ouder dan één jaar zijn, worden verwijderd uit het Blue10 NAV log. Wanneer er in het Blue10 NAV log erg veel berichten van meerdere jaren staan, kan het een paar weken duren voordat het Blue10 NAV log is opgeschoond tot een jaar terug.

Vanaf versie B10IM3 (FOB versie 3.0 van de code die Blue10 heeft aangeleverd om te mergen in MS Dynamics NAV) is deze functionaliteit beschikbaar. Wil je weten of de functionaliteit beschikbaar is in jullie omgeving? In NAV is bij de Blue10 instellingen te zien met welke FOB versie van Blue10 jullie werken.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze Customer support. Wij helpen je graag!