Skip to main content
Beheer

Overgang van Exact Globe naar Exact Globe+ met Blue10

Let op: Wanneer jullie werken met de vernieuwde versie Exact Globe+, is het mogelijk om daarna de koppeling in Blue10 te maken met Exact Globe+. Deze blog is dus alleen van toepassing voor gebruikers die momenteel werken met Exact Globe+.

Exact is bezig met het gefaseerd uitrollen van de vernieuwde versie Exact Globe+. In deze blog deelt Exact hier meer over.

Om Blue10 te koppelen aan Exact Globe+, zijn er aantal wijzigingen in Blue10 nodig. Een gebruiker met beheerdersrechten in Blue10 kan onderstaand stappenplan doorlopen om de koppeling om te zetten van Exact Globe naar Exact Globe+.

Stappenplan voor omzetten naar Exact Globe+

Volg de volgende stappen:

  1. Controleer eerst of de locatie, waar Exact Globe+ is geïnstalleerd, overeenkomt met C:\Program Files (x86)\Exact Globe+\bin. Open hiervoor Exact Globe+ en ga naar de Exact Globe+ Properties om dit te controleren.
    Staat Exact Globe+ geïnstalleerd op de locatie C:\Program Files (x86)\Exact Globe+\bin? Ga dan verder naar stap 2.
    Staat Exact Globe+ op een andere locatie geïnstalleerd? Er zijn dan extra stappen benodigd die ons supportteam moet uitvoeren. Neem contact op met ons en vermeld het pad waarin de e6Shell te vinden is. Dit pad heeft Blue10 nodig om Exact Globe+ te kunnen bereiken op de server.
  2. Open Blue10 en ga naar Beheer > Bedrijven om een bedrijf te openen welke is gekoppeld aan Exact Globe.
  3. Onder het kopje Eigenschappen boekhoudsysteem staat de instelling Koppel met Exact Globe+. Zet deze instelling op Ja.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Wanneer na het opslaan de melding Het bedrijf is succesvol gewijzigd in beeld komt, is de koppeling succesvol omgezet naar Exact Globe+.

Zijn er meerdere administraties in Blue10 gekoppeld aan Exact Globe+? Wanneer bovenstaand stappenplan voor één administratie/bedrijf in Blue10 is uitgevoerd, wordt de koppeling van de andere administraties/bedrijven in Blue10 automatisch omgezet naar Exact Globe+.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze Customer support. Wij helpen je graag!