Routes instellen

Het instellen van routes biedt tijdwinst en zorgt ervoor dat er minder handelingen nodig zijn. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk laten we zien hoe routes ingesteld worden in Blue10.

Bij het behandelen van een inkoopfactuur geef je aan welke vervolgactie je naar een gebruiker wilt uitvoeren. Deze acties kan je bij iedere inkoopfactuur handmatig uitvoeren, maar het is ook mogelijk terugkerende acties vast te leggen in een route.

Een route stel je in om het traject wat een inkoopfactuur doorloopt (gedeeltelijk) te automatiseren. Het zorgt voor automatische acties of geeft relevante suggesties weer. Het instellen van routes biedt tijdwinst en zorgt ervoor dat er minder handelingen nodig zijn.

In deze blog leggen we je uit hoe je routes kunt inrichten aan de hand van jouw inkoopfactuurverwerkingsproces. We gaan stap voor stap te werk zodat je makkelijk zelf kunt meekijken hoe het binnen jouw Blue10 omgeving kan worden toegepast. Daarvoor is het eerst van belang te weten hoe de workflow eruit ziet.

Log in op login.blue10.com en bekijk het Dashboard (dit is het startscherm van jouw omgeving). Hoe ziet jouw workflow eruit?