Werkwijze (de)blokkeren voor betaling i.c.m. Visma.net

Voor de koppeling tussen Blue10 en Visma.net maken we gebruik van de API van Visma.net. Sinds kort is de instelling ‘Goedgekeurd voor betaling op de crediteurenpost’ beschikbaar in deze API. Dit heeft invloed op de werkwijze waardoor Blue10 een factuur kan ‘blokkeren voor betaling’. Hiervoor is een aanpassing vereist in jouw boekhoudsysteem.

Hoe werkt het nu?
Door het uitvoeren van de actie Boeken en blokkeren in Blue10 wordt de factuur in Visma.net geboekt, maar niet vrijgegeven voor betaling. Hierdoor is de factuur niet beschikbaar in de betaaladvieslijst. Pas na het uitvoeren van de actie Betaalblokkering opheffen in Blue10 wordt de factuur vrijgegeven in Visma.net waarna de factuur definitief wordt geboekt en betaalbaar is in Visma.net.

Wat gaat er veranderen?
Met de nieuwe werkwijze wordt door het uitvoeren van de actie Boeken en blokkeren in Blue10 de factuur in Visma.net geboekt zonder de instelling ‘Goedgekeurd voor betaling’ aan te vinken. De factuur wordt wel direct vrijgegeven zodat de factuur daadwerkelijk wordt geboekt in Visma.net. Wanneer de actie Betaalblokkering opheffen in Blue10 wordt uitgevoerd, wordt de instelling ‘Goedgekeurd voor betaling’ wel aangevinkt waardoor de factuur op de betaaladvieslijst staat.

Per wanneer veranderd deze werkwijze?
Vanaf heden werkt de nieuwe werkwijze. Bij facturen die geboekt zijn zonder vrijgegeven te worden, wordt bij het uitvoeren van de actie Betaalblokkering opheffen in Blue10 de volgende acties uitgevoerd:

• De factuur wordt vrijgegeven in Visma.net;
  • Bij de factuur wordt de instelling ‘Goedgekeurd voor betaling’ aangevinkt.

Welke actie is er vereist?
Afhankelijk van de uitgevoerde actie in Blue10 is het van belang om de volgende instellingen aan te passen in Visma.net:

1. Maken jullie gebruik van de actie Boeken en blokkeren in Blue10? Pas de volgende instellingen dan aan:
    1. Vink bij Functionaliteit in-/uitschakelen de instelling Handmatige goedkeuring van inkoopfacturen aan.
    2. Ga naar Voorkeuren Crediteuren om onder het kopje Gegevensinvoer de instelling Goedkeuring van de facturen vereist vóór betaling aan te vinken.
  2. Maken jullie gebruik van de actie Factuur boeken in Blue10? Pas de volgende instellingen dan aan:
    1. Vink bij Functionaliteit in-/uitschakelen de instelling Handmatige goedkeuring van inkoopfacturen uit.
    2. Ga naar Voorkeuren Crediteuren om onder het kopje Gegevensinvoer de instelling Goedkeuring van de facturen vereist vóór betaling uitvinken.