Accountant toegang geven tot de Blue10 dienst

By oktober 8th, 2019No Comments

Wanneer het gewenst is om de accountant toegang te geven tot de Blue10 dienst is het nodig om hiervoor een nieuwe gebruiker aan te maken. Afhankelijk van de ingestelde rechten heeft de accountant toegang tot de Blue10 dienst.

Een gebruiker met beheerdersrechten in de Blue10 dienst kan de accountant aanmaken als gebruiker. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Ga naar Beheer > Gebruikers en klik op de button Nieuwe gebruiker. Er opent een scherm waarin het mogelijk is om een gebruiker met een standaardrol aan te maken.

Let op: Om de accountant toegang te geven zijn de geavanceerde instellingen nodig. Neem contact op met onze Customer support indien je onderaan niet de button Geef geavanceerde rechten ziet staan.

1. Vul eerst de volgende velden:
    • Naam: Vul hier de voor- en achternaam van de gebruiker in.
    • Afkorting: Na het invullen van een naam vult de Blue10 dienst automatisch een afkorting. Een afkorting mag je wijzigingen tot een maximum van 8 tekens.
    • E-mailadres: Vul hier het e-mailadres in van de gebruiker. Met dit e-mailadres kan de gebruiker inloggen.
    • Taal: Kies hier de standaardtaal van de gebruiker.
    • Notificatie frequentie: Wanneer er facturen klaarstaan om te verwerken ontvangt een gebruiker een notificatie e-mail. Zet deze instelling op Nooit.
    • Rol: Kies hier voor de rol Controleren.
    • Rechten voor: Selecteer hier tot welke bedrijven (administraties) de gebruiker rechten mag hebben.
  2. Klik hierna op Opslaan als basis gebruiker.
  3. Open na het opslaan weer de gebruiker om de geavanceerde instellingen in te stellen. Vul de volgende velden:
    • Actief: Zet op Ja zodat gebruiker toegang heeft tot de Blue10 dienst.
    • Kiesbaar: Zet op Nee zodat de gebruiker niet kiesbaar is binnen Blue10. Hierdoor is het niet mogelijk om een factuur op te sturen naar deze gebruiker.
    • Zoekrechten: Selecteer hier Alle facturen zien en eigen sturen.
    • Rechten tot bedrijven: Selecteer hier tot welke bedrijven (administraties) de accountant toegang mag hebben.
    • Gebruikersrollen: Vink hier de rol Alle gebruikers (standaard rechten) aan.
  4. Klik vervolgens op Opslaan als geavanceerde gebruiker. De accountant ontvangt op het ingestelde e-mailadres een e-mail om een wachtwoord in te stellen. Daarna kan de gebruiker inloggen in de Blue10 dienst.
Let op: De link in de e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen, is twee uur geldig. Wanneer de link voor een nieuwe gebruiker is verlopen, ga dan naar login.blue10.com. Klik op Wachtwoord vergeten. Je komt nu in een nieuw scherm waar je je e-mailadres in kan vullen. Vervolgens klik je op Versturen en wordt de nieuwe e-mail met link verstuurd.
Tip: Een gebruiker met beheerdersrechten kan uit de Blue10 dienst diverse rapportages halen voor de accountantscontrole. In de rapportage kan de accountant bijvoorbeeld zien welke collega een factuur heeft goedgekeurd en welke rechten er zijn gewijzigd gedurende het jaar. Lees in onze supportblog meer over de rapportages.