Activeren van verkoopfacturen

Let op: Dit geldt alleen voor gebruikers die werken met Twinfield, Exact Online, Exact Globe, iMuis en Unit4 Multivers Online.

Omschrijving van de functionaliteit
Naast het verwerken van de documenten Inkoopfacturen en pakbonnen is het ook mogelijk om verkoopfacturen te verwerken in de Blue10 dienst. Meer weten? Lees hier verder.

Hoe werkt de functionaliteit?
Een gebruiker met beheerdersrechten kan onderstaande stappen doorlopen om de functionaliteit verkoopfacturen te activeren:

1. Via Beheer > Bedrijven kom je in het overzicht van de bedrijven.
    supportblog-verkoopfacturen-1
    Klik hier het gewenste bedrijf aan.
  2. Na het openen van het gewenste bedrijf, klik je op Meer instellingen.
    supportblog-verkoopfacturen-2
  3. Eén van de instellingen is Gebruik verkoop facturen module. Zet deze op Ja.
  4. Daaronder zit direct een instelling Factuurnummer als boekstuknummer bij verkoopfacturen, zet deze op Ja als je het verkoopfactuurnummer als boekstuknummer wilt gebruiken in het boekhoudsysteem. Wil je de automatische nummering van het boekhoudsysteem gebruiken, laat de instelling dan op Nee.
  5.  Klik op Opslaan.
  6. Klik vervolgens naast het boekhoudpakket op Eigenschappen.
    supportblog-verkoopfacturen-5
  7. Het verkoopdagboek nummer wordt gevuld met het standaard verkoopdagboek van je boekhoudsysteem. Voor Exact Online is dit 50, Voor Exact Globe is dit 70, voor iMuis is dit 10 en bij Unit4 Multivers is dit een V. Bij Twinfield is dit niet van toepassing. Wijkt het getal af van de standaard? Pas dan het verkoopdagboek nummer aan.
    supportblog-verkoopfacturen-4
  8. Vervolgens klik je op Update alle leveranciers en Update alle stamgegevens. Tenslotte klik je op Opslaan.
    supportblog-verkoopfacturen-6
    Nu kan je met de Blue10 dienst ook verkoopfacturen verwerken!