Verkoopfacturen

Let op: Dit geldt alleen voor gebruikers die werken met AccountView, AFAS, Twinfield, Exact Online, Exact Globe, iMuis en Unit4 Multivers Online.

Omschrijving van de functionaliteit
Naast het verwerken van de documenten inkoopfacturen en pakbonnen is het ook mogelijk om verkoopfacturen te verwerken in Blue10. De verwerking van verkoopfacturen is grotendeels hetzelfde als de werking van Blue10 bij inkoopfacturen (behalve het goedkeuren).

Let op: Voor het verwerken van verkoopfacturen is het benodigd om de functionaliteit verkoopfacturen te activeren. Meer weten? Lees hier verder.

Let op: Voor gebruikers die werken met Exact Globe is deze functionaliteit alleen van toepassing voor organisaties die de verkoopfacturen niet genereren in Exact Globe. De verwerking van verkoopfacturen via Blue10 naar Exact Globe is ontwikkeld voor organisaties die op één van de volgende manieren verkoopfacturen genereren:

• Organisaties die de verkoopfacturen genereren in een apart logistiek systeem (anders dan Exact);
  • Organisaties die de verkoopfacturen bijvoorbeeld nog in Word of Excel maken;
  • Organisaties waar verkoopfacturen door reverse billing (zoals bij bloemen- en plantenhandel) tot stand komen en als ‘’veilingafschrift’’ door de onderneming worden ontvangen.

Hoe werkt de functionaliteit?
Is net de functionaliteit verkoopfacturen geactiveerd? Voor het verwerken van verkoopfacturen haalt Blue10 de debiteurenlijst over uit het boekhoudsysteem. Iedere nacht vindt de automatische synchronisatie plaats tussen Blue10 en het boekhoudsysteem. Wanneer de debiteuren nog niet zichtbaar zijn in Blue10, is het mogelijk om deze op de volgende manieren zelf te synchroniseren:

1. In het Beheer is het mogelijk om de stamgegevens te updaten. Ga hiervoor naar Beheer > Bedrijven > open het betreffende bedrijf > klik op Eigenschappen > klik op Update alle leveranciers. Na het ophalen van de gegevens, zijn deze beschikbaar onder Beheer > Klanten.
  2. In het valideerscherm is het mogelijk om de gegevens op te halen door naast het veld Administratie te klikken op de twee ronde pijltjes (synchronisatieknop).

Een verkoopfactuur doorloopt de volgende stappen in Blue10:

1. Er zijn verschillende manieren om verkoopfacturen in Blue10 te krijgen:
    1. Mailen naar een specifiek e-mailadres voor het ontvangen van verkoopfacturen. Meer weten? Lees hier verder.
    2. Een foto maken met de Blue10 App. Meer weten? Lees hier verder;
    3. Het handmatig uploaden via Importeren in Blue10.
      Let op: Het is alleen bij het Importeren of Splitsen mogelijk om aan te geven dat het om het documenttype verkoopfactuur gaat.
  2. Afhankelijk van de instellingen komen de verkoopfacturen in de splitter of gaan direct naar het valideerscherm.
  3. Na het valideren (en coderen) van de verkoopfacturen, komen deze facturen in het Documentoverzicht: Verkoop, vanuit waar ze geboekt worden naar het boekhoudsysteem.
  4. Na het boeken van de verkoopfacturen in het boekhoudsysteem worden deze automatisch gearchiveerd in Blue10.