Dashboard/Startscherm

By mei 28th, 2021No Comments

Gebruikers met behandel en/of boek rechten in de Blue10 dienst zien na het inloggen een dashboard met de workflow in beeld. Op het dashboard zie je in één oogopslag per stap het aantal facturen dat in behandeling is. Dit zijn de opeenvolgende stappen die een factuur doorloopt in de Blue10 dienst. Wanneer je een stap open klikt, krijg je te zien voor welke administratie je nog facturen moet behandelen of hoeveel facturen er per gebruiker liggen om goed te keuren.

Dashboard blog 1

Tussen de stappen zie je een pijl met het aantal facturen eronder dat van de ene handeling naar de volgende handeling gaat. Na het splitsen van een factuur zie je de factuur via deze pijl naar het valideren gaan.

Dashboard blog 5

Let op: Het dashboard ververst niet automatisch. Gebruik hiervoor de F5 toets op je toetsenbord of klik in de menubalk van je browser op het ‘vernieuwen/pagina opnieuw laden’-knopje.

Filteren op het dashboard

Het is mogelijk om het dashboard te filteren op basis van document type en bedrijven. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Klik op het dashboard op de filter .
  2. Onder het kopje Filter op document type staan de volgende filtermogelijkheden:
    • Geselecteerde documenttypes: Geselecteerde document types staan in het blauw en worden getoond op het dashboard. Klik op een document type om deze te selecteren en uit te filteren.
    • Niet geselecteerde documenttypes: Beschikbare documenttypes staat in het wit in de rechter kolom en worden niet getoond op het dashboard. Klik op een document type om deze toe te voegen aan de geselecteerde documenttypes en mee te nemen in de filtering.
  3. Onder het kopje Filter op bedrijf staan de volgende filtermogelijkheden:
    • Alles selecteren: Klik op deze button om alle bedrijven in de Blue10 dienst mee te nemen in de filtering en te tonen op het dashboard.
    • Alles deselecteren: Klik op deze button om alle bedrijven in de Blue10 dienst uit te filteren en niet te tonen op het dashboard. Let op: Selecteer hierna wel een bedrijf, anders toont het dashboard geen gegevens.
    • Zoek bedrijf: Zoek hier een bedrijf in de Blue10 dienst op om deze te selecteren of de selecteren in de filtering.
    • Geselecteerde bedrijven: Geselecteerde bedrijven staan in het blauw en worden getoond op het dashboard. Klik op een bedrijf om deze te de selecteren en uit te filteren.
    • Beschikbare bedrijven: Beschikbare bedrijven staat in het wit in de rechter kolom en worden niet getoond op het dashboard. Klik op een bedrijf om deze toe te voegen aan de geselecteerde bedrijven en mee te nemen in de filtering.
  4. Klik op Opslaan om de filtering op te slaan. In het dashboard is de filtering zichtbaar in de witte balk:
  5. De filtering kan aangepast worden door weer op het filtericoon te klikken. De filtering kan gewist worden door op de prullenbak rechts in de witte balk te klikken, alles wordt dan weer zichtbaar.

Pictogrammen op het dashboard

Op het dashboard staan verschillende pictogrammen. Iedere type pictogram heeft een omschrijving:

Dashboard blog 6 To do: Hier staat beschreven welke actie er vereist is, zoals splitsen, valideren, boeken, goedkeuren, etc.
Dashboard blog 4 Let op: Er is iets aan de hand waar je naar moet kijken, zoals Factuuractie(s) vertraagd of een verstreken vervaldatum.
Dashboard blog 3 Foutmelding: In de omschrijving staat meer informatie over de foutmelding. Dit kunnen verschillende problemen zijn, bijvoorbeeld een factuur die niet geboekt kan worden, maar hiermee wordt ook getoond wanneer de mailbox niet kan worden uitgelezen.