Skip to main content
Importeren

Documentherkenning

Blue10 maakt gebruik van diverse methoden voor de documentherkenning. Blue10 vult in het valideescherm de herkende gegevens voor het verwerken van een document.

Let op: We zijn bezig het uitbreiden van deze blog waardoor de blog nog niet volledig is.

Hoe werkt de documentherkenning?
Hieronder staat voor de belangrijkste velden beschreven hoe de documentherkenning werkt en tips voor het optimaliseren hiervan:

Administratie
Tijdens het importeren van een document wordt de administratie van het document bepaalt. Er zijn verschillende manieren om een document te importeren in Blue10:

  • Door het e-mailen van een document naar een Blue10 e-mailadres, bepaalt Blue10 op basis daarvan de administratie. Een Blue10 e-mailadres is namelijk gekoppeld aan een specifieke administratie.
  • Tijdens het importeren van een document met de Blue10 App of handmatig in Blue10 zelf, bepaalt de gebruiker die het document importeert de administratie.

Tip: Voor de optimalisatie van de documentherkenning raden we het aan om documenten te e-mailen naar een e-mailadres voor een specifiek type document per administratie. Meer weten? Lees hier verder.

Maken jullie gebruiken van een algemeen Blue10 e-mailadres?
Tot april 2022 was het mogelijk om een algemeen Blue10 e-mailadres aan te maken voor het ontvangst van documenten voor alle gekoppelde administraties in Blue10. We zijn bezig om deze mogelijkheid uit te faseren om het bepalen van de administratie te optimaliseren. Tot die tijd probeert Blue10 bij ontvangst van een document via een algemeen e-mailadres met een herkenningsregel te bepalen tot welke administratie het document behoort. Wanneer dit niet lukt, dan komt het document in de document splitter of valideerscherm terecht zonder herkende administratie en moet een gebruiker deze invullen.

Heb je hier vragen over?
Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.