Skip to main content
BeheerInstellingen

Geavanceerde gebruikersrechten

In de basis past iedere gebruiker binnen een standaardrol. Als een gebruiker niet binnen een standaardrol past, is het mogelijk om geavanceerde rechten in te stellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn als een gebruiker vertrouwelijke documenten in mag zien of kiesbaar is in Blue10.

Wil je gebruik maken van geavanceerde gebruikersrechten? Neem contact op met onze Customer support via support@blue10.com om de optie te laten activeren.

Gebruiker met geavanceerde gebruikersrechten

In onze blog over Gebruikers beheren lees je hoe je een gebruiker kan aanmaken. Indien voor het bedrijf de geavanceerde instellingen zijn geactiveerd, is het mogelijk om per gebruiker geavanceerde rechten toe te kennen. Dit is mogelijk door een vinkje te zetten achter het veld Geavanceerde gebruikersrechten onder de Basis rechten van de gebruiker.

Onder de kop Geavanceerd zijn de volgende opties nu beschikbaar:

 • Kiesbaar: Als een gebruiker kiesbaar is, is het mogelijk documenten naar deze gebruiker op te sturen op de Documentdetailpagina in het actieveld ‘Naar’.
  Let op: Een gebruiker die niet kiesbaar is en wel actief is, heeft wel toegang tot Blue10. Op deze manier kan de gebruiker bijvoorbeeld facturen bekijken.
 • Mag documenten aanpassen: Als een gebruiker documenten mag aanpassen, kan de gebruiker kenmerken van een factuur wijzigen (ook nadat de herkende gegevens zijn gevalideerd of geboekt). Denk hierbij aan de administratie, leverancier, factuurnummer, factuurdatum en bedragen.
  Let op: Bij het wijzigen van kenmerken van een factuur die al is aangemaakt/geboekt in het boekhoudsysteem moet je deze wijzigingen zowel in Blue10 als in het boekhoudsysteem wijzigen.
 • Mag documenten verwijderen: Als een gebruiker documenten mag verwijderen kan de gebruiker alle, geen of alleen eigen documenten verwijderen.
  Let op: Bij het verwijderen van een factuur die al is aangemaakt/geboekt in het boekhoudsystem moet je deze factuur zowel in Blue10 als in het boekhoudsysteem verwijderen.
 • Mag vertrouwelijke documenten zien: Als een gebruiker vertrouwelijke informatie mag zien, heeft de gebruiker de mogelijkheid om vertrouwelijke facturen in Blue10 te zien. Het kenmerk vertrouwelijk kun je instellen per leverancier of voor een losse factuur.
 • Mag documenten zonder herkend bedrijf valideren: Als een gebruiker documenten zonder herkend bedrijf mag valideren, kan de gebruiker documenten valideren die nog niet gekoppeld zijn aan een bedrijf.
 • Mag bijlagen verwijderen: Als een gebruiker bijlagen mag verwijderen, kan de gebruiker geen, alleen eigen, of alle bijlagen verwijderen.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze Customer support. Wij helpen je graag!