Medewerker uit dienst (gebruiker verwijderen)

By mei 18th, 2021No Comments

Als een medewerker uit dienst treedt of om een andere reden geen toegang meer nodig heeft tot de Blue10 dienst kan je deze gebruiker verwijderen of inactief maken. Wij adviseren om een gebruiker nooit te verwijderen tenzij deze foutief is aangemaakt of uit dienst treedt. Dit omdat het verwijderen van een gebruiker onomkeerbaar is. Naast het definitief verwijderen van een gebruiker is het ook mogelijk om een gebruiker inactief te maken.

Gebruiker inactief maken

Het is mogelijk om een gebruiker inactief te maken met de geavanceerde instellingen. Hiermee blijft de gebruiker bestaan in de Blue10 dienst, maar heeft de gebruiker geen toegang meer tot de Blue10 dienst. Indien nodig is het mogelijk om de gebruiker later weer te activeren.

1. Ga voor het inactief maken van een gebruiker in de Blue10 dienstnaar Beheer > Gebruikers en open de betreffende gebruiker.
  2. Wijzig de instellingen van de volgende velden:
    • Actief: Zet op Nee zodat de gebruiker geen toegang meer heeft tot de Blue10 dienst.
    • Kiesbaar: Zet op Nee zodat de gebruiker niet kiesbaar is binnen de Blue10 dienst. Hierdoor is het niet mogelijk om een factuur op te sturen naar deze gebruiker.
  3. Klik hierna op Opslaan. Vanaf dat moment heeft de gebruiker geen toegang meer tot de Blue10 dienst.

Gebruiker definitief verwijderen

Het verwijderen van een gebruiker in de Blue10 dienst is onomkeerbaar.

1. Ga voor het verwijderen van een gebruiker naar Beheer > Gebruikers en open de betreffende gebruiker.
  2. Onder de instellingen staat de button Verwijder gebruiker. Klik op deze button om de gebruiker uit de Blue10 dienst te verwijderen.
Let op: Controleer of er nog facturen bij de gebruiker liggen en/of er routes zijn waarin de gebruiker is opgenomen.
Let op: In de historie van iedere factuur die de gebruiker heeft behandeld, blijven de uitgevoerde acties en opmerkingen staan met de afkorting van de verwijderde gebruiker.