Skip to main content
Valideren

IBAN nummer check

By maart 2nd, 2020No Comments

De Blue10 dienst haalt (indien gevuld) de IBAN nummer(s) van leveranciers op uit het boekhoudsysteem. In de Blue10 dienst is het op twee manieren mogelijk om te achterhalen welk IBAN nummer is ingesteld:

  1. In het valideerscherm (Dashboard > Valideren of Scannen > Valideren) staat naast het veld Leverancier een i’tje. Na het drukken op het i’tje wordt het IBAN nummer getoond.
  2. Via Beheer > Leveranciers is per leverancier het IBAN nummer te vinden.

Met de IBAN nummer check kan de Blue10 dienst controleren of het herkende IBAN nummer op de factuur overeenkomt met het IBAN nummer dat staat ingesteld op de leverancier in het boekhoudsysteem.

Tijdens het valideren herkent de Blue10 dienst het IBAN nummer welke op de factuur staat. Dit IBAN nummer wordt vervolgens gevuld in het veld IBAN. Zie onderstaande afbeelding:

Na het opslaan in het valideerscherm checkt Blue10 of het herkende IBAN nummer van de factuur overeenkomt met het IBAN nummer in het boekhoudsysteem. Indien dit niet overeenkomt, krijgt de factuur de status Masterdata fout zodat je weet dat de gegevens niet gelijk aan elkaar zijn. Mocht de leverancier bijvoorbeeld een nieuw IBAN nummer hebben, geeft de IBAN nummer check in de Blue10 dienst aan dat je dit moet aanpassen in het boekhoudsysteem.

Wat moet ik doen als het IBAN nummer niet overeenkomt?

Volg de volgende stappen als de factuur de status Masterdata fout is gekomen:

  1. Ga in het menu naar Inkoop/Facturen. Filter in het factuuroverzicht op Laatste actie is Controleer masterdata.
  2. Open de betreffende factuur. In de Historie van de factuur staat dan de volgende melding:
  3. Open het boekhoudsysteem en voeg het nieuwe IBAN nummer toe aan de leverancier.
  4. Vervolgens voer je in de Blue10 dienst de actie Masterdata gecontroleerd naar Inkoopadministratie uit voor verdere verwerking van de factuur.

    Afhankelijk van de inrichting van de workflow boekt de Blue10 dienst dan de factuur met behulp van een autoroute.

Let op: Is het IBAN nummer niet aangepast in het boekhoudsysteem? Dan wordt bij de betaling van het document vanuit het boekhoudsysteem het IBAN wat bekend is in het boekhoudsysteem gebruikt.

Let op: Zijn er meerdere IBAN nummers bekend van een leverancier? De Blue10 dienst checkt alleen of het IBAN nummer wat bekend is in het boekhoudsysteem overeenkomt met die op het document. De Blue10 dienst koppelt het herkende IBAN nummer niet terug aan het boekhoudsysteem als signaal dat aan dit IBAN nummer betaald moet worden. Het boekhoudsysteem bepaalt aan welk IBAN nummer wordt betaald op basis van het ingestelde IBAN nummer in het boekhoudsysteem.

Wil je ook met de IBAN nummer check werken?

Neem contact op met de Customer support om gebruik te maken van de IBAN check. Wij stellen dit dan voor je in.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze Customer support. Wij helpen je graag!