Skip to main content
Valideren

IBAN check

De IBAN check is een handig hulpmiddel waarmee je een extra controle inbouwt. Met behulp van deze functionaliteit is een dubbele handmatige controle verleden tijd, reduceer je fouten en bespaar je tijd.

Blue10 vergelijkt met de IBAN check het herkende IBAN nummer op het document met een IBAN nummer uit het boekhoudsysteem. Zorg er daarom altijd voor dat de data op de leverancierskaart in het boekhoudsysteem actueel is en het juiste IBAN nummer van de leverancier is ingevuld.

Blue10 koppelt niet het herkende IBAN nummer terug aan het boekhoudsysteem. Vanuit Blue10 wordt er geen signaal gegeven dat dit het IBAN nummer is waaraan betaald moet worden. Het boekhoudsysteem bepaalt uiteindelijk aan welk IBAN nummer wordt betaald op basis van het ingestelde IBAN nummer in het boekhoudsysteem.

Waar vind ik het IBAN nummer?

Benieuwd welk IBAN nummer is ingesteld? In Blue10 zijn er twee manieren om dit te achterhalen:

  1. Klik op Valideren of Importeren > Valideren. Naast het veld Leverancier staat een i’tje. Klik op het i’tje om het IBAN nummer te tonen van de leverancier.
  2. Klik op Beheer > Leveranciers. Klik op een leverancier om het IBAN nummer te tonen.

Tijdens het valideren herkent Blue10 het IBAN nummer welke op het document staat. Dit IBAN nummer wordt vervolgens gevuld in het veld IBAN. Na het opslaan in het valideerscherm checkt Blue10 of het herkende IBAN nummer van de factuur overeenkomt met het IBAN nummer in het boekhoudsysteem. Indien dit niet overeenkomt, krijgt de factuur de status Controleer Masterdata. Op deze manier weet je dat de gegevens niet gelijk aan elkaar zijn.

Wat moet ik doen als het IBAN nummer niet overeenkomt?

Volg de volgende stappen als de factuur de status Controleer masterdata heeft:

  1. Ga in het menu naar Inkoop. Filter in het factuuroverzicht op Laatste actie is Controleer masterdata.
  2. Open de betreffende factuur. In de Historie van de factuur staat dan de volgende melding:
  3. Open het boekhoudsysteem en voeg het nieuwe IBAN nummer toe aan de leverancierskaart.
    Vervolgens voer je in Blue10 de actie Masterdata gecontroleerd naar Inkoopadministratie uit voor verdere verwerking van de factuur.

Afhankelijk van de inrichting van de workflow boekt Blue10 dan de factuur met behulp van een autoroute.

Wil je ook met de IBAN nummer check werken? Neem contact op met onze Customer support om gebruik te maken van de IBAN check. Wij stellen dit dan voor je in.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze Customer support. Wij helpen je graag!