Informatie over inloggen in Blue10 middels Azure AD

Blue10 ondersteunt het inloggen met een Azure AD account/bedrijfsaccount. Na de overgang op het inloggen middels Azure AD, staat de Blue10 omgeving op zo’n manier dicht dat het voor gebruikers niet meer mogelijk is om via andere authenticatiemethoden in te loggen. Lees in deze supportblog wat dit betekent voor nieuwe gebruikers, accountants of gebruikers met toegang tot meerdere Blue10 omgevingen.

Lees hier meer over de integratie van Blue10 met Azure AD.

De integratie met Azure AD is geactiveerd in onze Blue10 omgeving. Wat gebeurt er als ik een nieuwe gebruiker aanmaak in Blue10?

In Blue10 kan je alleen een gebruiker aanmaken die geregistreerd staat in de Azure AD tenant. Als de gebruiker niet vindbaar is in het veld E-mailadres, registreer dan eerst de gebruiker in de Azure AD tenant.

Kan de accountant (of een andere externe gebruiker) nog inloggen nadat de integratie met Azure AD is geactiveerd in onze Blue10 omgeving?

Alle gebruikers in jullie Blue10 omgeving moeten inloggen met een Azure AD account nadat Blue10 de integratie met Azure AD heeft geactiveerd. Als jullie accountant toegang heeft tot de Blue10 omgeving moet de accountant dus ook een Azure AD account krijgen.

Maak voor je accountant een Azure AD account aan in jullie eigen Azure AD tenant. Zo kan je de accountant ook de toegang ontzeggen wanneer dit nodig is. Dit geldt ook voor eventuele andere externe gebruikers die toegang hebben tot Blue10.

Het is ook mogelijk om meer dan één Azure AD tenant te koppelen met één Blue10 omgeving. Let daarbij op dat het koppelen van de Azure AD tenant altijd uitgevoerd moet worden door een gebruiker met beheerdersrechten in de te koppelen Azure AD tenant.

Heb jij of je collega(‘s) toegang tot meerdere Blue10 omgevingen?

Wanneer voor een Blue10 omgeving de integratie met Azure AD wordt geactiveerd, betekent dat dat er in deze Blue10 omgeving alleen via Azure ingelogd kan worden. Voor andere Blue10 omgevingen waar een gebruiker toegang toe heeft, verandert er niets.

Een gebruiker kan dus nog steeds inloggen in Blue10 met andere inlogmethoden, zoals de Blue10 gebruikersnaam en wachtwoord of via Exact Online. Na inloggen krijgt de gebruiker te zien tot welke omgevingen hij/zij toegang heeft:

Stel een van deze Blue10 omgevingen heeft de integratie met Azure geactiveerd en de gebruiker is ingelogd via een andere methode dan Azure (Login via > Microsoft V2), dan ziet de gebruiker deze Blue10 omgeving wel in het overzicht, maar kan de omgeving niet openen. De gebruiker komt alleen in deze Blue10 omgeving door in te loggen via Azure.