Skip to main content
Beheer

Informatie over inloggen in Blue10 middels Google Workspace

Blue10 ondersteunt het inloggen met een Google Workspace account/bedrijfsaccount. Na de overgang op het inloggen middels Google Workspace, staat de Blue10 omgeving op zo’n manier dicht dat het voor gebruikers niet meer mogelijk is om via andere authenticatiemethoden in te loggen. Lees in deze supportblog wat dit betekent voor nieuwe gebruikers, accountants of gebruikers met toegang tot meerdere Blue10 omgevingen.

Lees hier meer over de integratie van Blue10 met Google Workspace.

De integratie met Google Workspace is geactiveerd in onze Blue10 omgeving. Wat gebeurt er als ik een nieuwe gebruiker aanmaak in Blue10?

Wanneer nieuwe medewerkers als gebruiker in Blue10 worden toegevoegd, ontvangen zij direct een e-mail van Google met de uitnodiging om hun Google account aan Blue10 te koppelen. Het e-mailadres waarmee deze gebruiker geregistreerd wordt in Blue10 moet dan wel bekend zijn in de Google Workspace. Nadat de medewerker deze uitnodiging heeft geaccepteerd, kan hij/zij inloggen in Blue10. Kies dan op de login pagina van Blue10 voor de optie Of login via > Google en log in met het Google account dat gekoppeld is aan Google Workspace.

Kan de accountant (of een andere externe gebruiker) nog inloggen nadat de integratie met Google Workspace is geactiveerd in onze Blue10 omgeving?

Alle gebruikers in jullie Blue10 omgeving moeten inloggen met een Google account nadat Blue10 de integratie met Google Workspace heeft geactiveerd. Als jullie accountant toegang heeft tot de Blue10 omgeving moet de accountant dus ook een Google account krijgen.

Maak voor je accountant een Google account aan in jullie eigen Google Workspace. Zo kan je de accountant ook de toegang ontzeggen wanneer dit nodig is. Dit geldt ook voor eventuele andere externe gebruikers die toegang hebben tot Blue10.

Heb jij of je collega(‘s) toegang tot meerdere Blue10 omgevingen?

Wanneer voor een Blue10 omgeving de integratie met Google Workspace wordt geactiveerd, betekent dat dat er in deze Blue10 omgeving alleen via Google ingelogd kan worden. Voor andere Blue10 omgevingen waar een gebruiker toegang toe heeft, verandert er niets.

Een gebruiker kan dus nog steeds inloggen in Blue10 met andere inlogmethoden, zoals de Blue10 gebruikersnaam en wachtwoord of via Exact Online. Na inloggen krijgt de gebruiker te zien tot welke omgevingen hij/zij toegang heeft:

Stel een van deze Blue10 omgevingen heeft de integratie met Google Workspace geactiveerd en de gebruiker is ingelogd via een andere methode dan Google (Login via > Google), dan ziet de gebruiker deze Blue10 omgeving wel in het overzicht, maar kan de omgeving niet openen. De gebruiker komt alleen in deze Blue10 omgeving door in te loggen via Google.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze Customer support. Wij helpen je graag!