Integratie met Google Workspace

Google Workspace is een identiteits- en toegangsbeheerservice van Google. Als onderdeel van het Blue10 – Enterprise abonnement kan de integratie tussen Blue10 en Google Workspace opgezet worden.

In deze blog lees je meer over de integratie met Google Workspace. Wil je de integratie met Google Workspace activeren? Klik dan hier.

Wat zijn voordelen van de integratie met Google Workspace?

Hierbij komen onder andere de volgende functionaliteiten beschikbaar:

• Gecentraliseerd toegangsbeheer tot Blue10
    Een systeem- of applicatiebeheerder kan gebruikers centraal beheren en kan een medewerker die uit dienst gaat in één portaal op inactief zetten, waarna dit direct van toepassing is op alle systemen die qua authenticatie gekoppeld zijn aan Google Workspace.
  • Multifactor Authenticatie (MFA)
    Het inloggen via meerdere stappen, zoals bijvoorbeeld een extra verificatie via je smartphone of een code via een authenticatie-app.

Hoe werkt het?

Voor de integratie met Google Workspace wordt er een koppeling gemaakt tussen de Blue10 omgeving en de Google Workspace van de klant. Vervolgens wordt gecontroleerd of alle gebruikers in de Blue10 omgeving bekend zijn in deze Google Workspace. Het inloggen in Blue10 verloopt daarna via de gekoppelde Google Workspace waar de daadwerkelijke authenticatie plaatsvindt.

Het is ook mogelijk om meer dan één Google Workspace te koppelen met één Blue10 omgeving. Een gebruiker in de Blue10 omgeving moet dan in één van de gekoppelde Google Workspaces bekend zijn om succesvol in te kunnen loggen in Blue10. Let daarbij op dat het koppelen van Google Workspace altijd uitgevoerd moet worden door een gebruiker met beheerdersrechten in de te koppelen Google Workspace.

Na de overgang op het inloggen middels Google Workspace, staat de Blue10 omgeving op zo’n manier dicht dat het voor gebruikers niet meer mogelijk is om met de reguliere Blue10 inloggegevens in te loggen. Daarnaast zijn ook de andere inlogmethodes, zoals Exact Online en Microsoft, niet meer geldig.

Op de login pagina van Blue10 kies je dan voor de optie Of login via > Google. Vervolgens log je in met het Google account dat bekend is in (een van) de aan Blue10 gekoppelde Google Workspace.

Ben je benieuwd of het inloggen middels Google Workspace gevolgen heeft voor de gebruikers in Blue10? Lees dan hier verder.