Nieuw bedrijf aanmaken – Visma.Net

Voor het maken van een boeking is een koppeling tussen Blue10 en Visma.Net benodigd. Door het aanmaken van een bedrijf in Blue10 is het mogelijk om Blue10 te koppelen aan de desbetreffende administratie in Visma.Net. Vervolgens haalt Blue10 de leveranciers en andere stamgegevens over uit Visma.Net om deze te gebruiken in Blue10.

Voer de volgende stappen uit om een bedrijf aan te maken in Blue10:

1. Ga in Blue10 naar Beheer > Bedrijven en kies voor Nieuw bedrijf.
  2. In het veld Weergavenaam in Blue10 vul je de naam (of afkorting) van de administratie in. Deze naam is voor iedere gebruiker in Blue10 zichtbaar.
  3. Kies bij Boekhoudsysteem voor VismaNet.

Er opent een nieuw scherm waarin je de volgende instellingen doorloopt:

1. Visma bedrijfs ID: Vul hier het nummer van de administratie in Visma.Net in. In Visma.Net vind je dit nummers na het kiezen van de juiste administratie rechts bovenin. Het nummer is dan zichtbaar in de adresbalk achter ‘CompanyID’.
  2. Visma administratienummer: Vul hier het vestigingsnummer in. In Visma.Net vind je dit nummer via Menu > Configuratie > Vestigingen. De eerste vestiging van jouw bedrijf is over het algemeen 1.
  3. Na het invullen van bovenstaande gegevens, klik je op Koppel omgeving aan mijn Visma account. Je komt dan op de inlogpagina van Visma.Net terecht. Vul daar jouw inloggegevens van Visma.Net in om de koppeling te maken.
  4. Als de koppeling is gelukt, zie je de tekst De ingevoerde inloggegevens zijn geldig
  5. De overige instellingen zijn standaard. Zorg dat de instellingen overeenkomen met de instellingen in Visma.Net.
  6. Klik op Update alle leveranciers en Update alle stamgegevens voor het overhalen van de gegevens uit Visma.Net.
  7. Klik tot slot op Opslaan en Sluiten.

Heb je hier vragen over?
Stuur een e-mail naar support@blue10.com of bel naar +31 88 2583101.