Nieuw bedrijf toevoegen – Twinfield

Voor het maken van een boeking moet je een koppeling maken tussen de Blue10 dienst en Twinfield. In de Blue10 dienst maak je een bedrijf aan voor het koppelen van Blue10 aan de desbetreffende administratie in Twinfield. Vervolgens worden je leveranciers en andere stamgegevens opgehaald, zodat je deze kan gebruiken in  de Blue10 dienst.

Stapsgewijs leggen we uit hoe je een bedrijf aanmaakt in de Blue10 dienst:

1. Klik op Beheer en kies voor Bedrijven.
  2. Klik op Nieuw Bedrijf.
  3. In het veld Naam in Blue10 vul je de naam (of afkorting) van de administratie. Deze naam is voor iedere gebruiker in de Blue10 dienst zichtbaar. De naam is maximaal 16 tekens en kan geen spaties en/of leestekens bevatten.
    Let op: Wijziging in de naam van jullie administratie/bedrijf? Pas dan de naam van het bedrijf in de Blue10 dienst aan via Beheer > Bedrijven > betreffende administratie. De naam in het nieuwe veld Weergavenaam in Blue10 is zichtbaar voor de gebruikers met rechten tot deze administratie.
  4. Selecteer vervolgens het Boekhoudsysteem Twinfield.
  5. Doorloop de instellingen om een koppeling te maken tussen de Blue10 dienst en Twinfield:

• Twinfield administratie code: Vul hier de administratiecode van de administratie in Twinfield in.
      In Twinfield vind je deze code door rechtsboven op de administratienaam te klikken. In het uitklapmenu staat deze achter de administratienaam.
    • Twinfield Loginnaam: Vul hier de loginnaam die je gebruikt om in te loggen via login.twinfield.com.
      Is dit gegeven je onbekend of log je in via een portal van de accountant? Neem dan contact op met Twinfield of je account om dit gegeven te achterhalen.
    • Twinfield wachtwoord: Vul hier het wachtwoord in die je gebruikt om in te loggen via login.twinfield.com.
      Is dit gegeven je onbekend of log je in via een portal van de accountant? Neem dan contact op met Twinfield of je account om dit gegeven te achterhalen.
    • Twinfield omgeving: Vul hier de omgevingsnaam van de administratie in Twinfield in.
    • Boek factuur met status: Zet op Concept om de facturen als concept aan te maken in Twinfield of zet op Definitief om de facturen definitief te boeken in Twinfield.
      Indien het gewenst is om de facturen na goedkeuring in de Blue10 dienst definitief te maken in Twinfield, kies dan voor Concept.
    • Codeer op Kostenplaatsen: Zet op JA om te coderen op Kostenplaatsen.
    • Codeer op projecten: Zet op JA om te coderen op Projecten.
    • Standaard BTW code: Vul hier de standaard BTW code.
      In Twinfield vind je deze door te gaan naar Instellingen > Administratie-instellingen > Dagboeken > Inkoopfactuur > Standaard btw.
    • Automatisch BTW vereffenen: Zet op JA om automatisch de BTW te vereffenen.
    • Boek ICP btw op: Geef hier aan of Intracommunautaire prestaties (ICP) op Goederen of Diensten geboekt moeten worden.
    • Codeer uitgestelde kosten: Zet op JA om te coderen op Uitgestelde kosten.
    • Document Url: Met een Document Url is het mogelijk om vanuit Twinfield rechtstreeks de factuur in de Blue10 dienst te openen. Na het instellen van deze url krijgt iedere boeking een link naar het originele bestand dat verwijst naar de factuur in de Blue10 dienst. Volg de volgende stappen voor het instellen van de Document Url:
      1. Open Twinfield en ga naar Instellingen > Administratie-instellingen > Dagboeken.
      2. Selecteer het inkoopdagboek / dagboek inkoopfactuur.
      3. Geef bij de velden Vrij tekstveld 1 en Vrij tekstveld 2 aan dat gebruik van deze velden is toegestaan. Veld Vrij tekstveld 3 hoef je niet toe te staan voor de Blue10 dienst.
      4. Plak de link die hieronder in de Blue10 dienst staat in het veld Document Url bij het veld Link onder Document Imaging in Twifnield.
        Heb je niet voldoende rechten in Twinfield? Vraag dan aan je collega of accountant om de Document Url in te stellen.
  6. Klik tot slot op Opslaan en Sluiten voor het overhalen van de gegevens uit Twinfield.