Nieuw bedrijf toevoegen – Unit4 Multivers Online

Voor het maken van een boeking moet je een koppeling maken tussen de Blue10 dienst en Unit4 Multivers. In de Blue10 dienst maak je een bedrijf aan voor het koppelen van Blue10 aan de desbetreffende administratie in Unit4 Multivers. Vervolgens worden je leveranciers en andere stamgegevens opgehaald, zodat je deze kan gebruiken in de Blue10 dienst.

Let op: Draait de database van Unit4 Multivers lokaal? Neem dan eerst contact op met onze Customer support voor het installeren van de CloudConnector. Na het installeren van de CloudConnector is het mogelijk om een bedrijf aan te maken.

Stapsgewijs leggen we uit hoe je een bedrijf aanmaakt in de Blue10 dienst:

1. Klik op Beheer en kies voor Bedrijven.
  2. Klik op Nieuw Bedrijf.
  3. In het veld Naam in Blue10 vul je de naam (of afkorting) van de administratie. Deze naam is voor iedere gebruiker in de Blue10 dienst zichtbaar. De naam is maximaal 16 tekens en kan geen spaties en/of leestekens bevatten.
    Let op: Wijziging in de naam van jullie administratie/bedrijf? Pas dan de naam van het bedrijf in de Blue10 dienst aan via Beheer > Bedrijven > betreffende administratie. De naam in het nieuwe veld Weergavenaam in Blue10 is zichtbaar voor de gebruikers met rechten tot deze administratie.
  4. Selecteer vervolgens het Boekhoudsysteem Unit4 API.
  5. Doorloop de instellingen om een koppeling te maken tussen de Blue10 dienst en Unit4 Multivers. Zorg dat de instellingen overeenkomen met de instellingen in Unit 4 Multivers.

• Locatie database boekhoudsysteem: Geef hieraan of de database van Unit4 Lokaal of in de Cloud draait.
    • Unit4 administratie code: Vul hier de administratiecode van de administratie in Unit 4 Multivers.
      In Unit4 Multivers vind je dit nummer door linksboven naast Algemeen op het menu te klikken en te kiezen voor Administartie openen. De code bestaat uit de letters MVL en vijf cijfers.
    • Standaard inkoopdagboek nummer: Vul hier het standaard inkoopdagboek nummer in.
      In Unit4 Multivers vind je dit nummer in het menu aan de linkerkant onder Inkoop.
    • Standaard verkoopdagboek nummer: Vul hier het standaard verkoopdagboek nummer in.
      In Unit4 Multivers vind je dit nummer in het menu aan de linkerkant onder Verkoop.
    • Codeer op Kostenplaatsen: Zet op JA om te coderen op Aantallen.
    • Codeer op Dossiers: Zet op JA om te coderen op Dossiers.
    • Codeer op aantallen: Zet op JA om te coderen op Aantallen.
    • Version: Vul hier het versienummer van Unit4 in.
  6. Klik vervolgens op Maak verbinding met Unit4 en vul de volgende gegevens:
    • Portal gebruikersnaam en Portal wachtwoord: Vul hier de inloggegevens van de portal in.
    • Multivers gebruikersnaam en Multivers wachtwoord: Vul hier de inloggegevens van Unit4 Multivers zelf in.

Let op: Krijg je de melding dat deze inloggegevens ongeldig zijn? Vul dan in het veld Multivers gebruikersnaam SYSTEEM en laat het veld Multivers wachtwoord leeg.
  7. Klik tot slot op Opslaan en Sluiten voor het overhalen van de gegevens uit Unit 4 Multivers.