Skip to main content
Beheer

Nieuw bedrijf toevoegen – Unit4 Multivers

Voor het maken van een boeking moet je een koppeling maken tussen de Blue10 dienst en Unit4 Multivers. In de Blue10 dienst maak je een bedrijf aan voor het koppelen van Blue10 aan de desbetreffende administratie in Unit4 Multivers. Vervolgens worden je leveranciers en andere stamgegevens opgehaald, zodat je deze kan gebruiken in de Blue10 dienst.

Stapsgewijs leggen we uit hoe je een bedrijf aanmaakt in de Blue10 dienst:

 1. Klik op Beheer en kies voor Bedrijven.
 2. Klik op Nieuw Bedrijf.
 3. In het veld Naam in Blue10 vul je de naam (of afkorting) van de administratie. Deze naam is voor iedere gebruiker in de Blue10 dienst zichtbaar. De naam is maximaal 16 tekens en kan geen spaties en/of leestekens bevatten.
  Let op: Wijziging in de naam van jullie administratie/bedrijf? Pas dan de naam van het bedrijf in de Blue10 dienst aan via Beheer > Bedrijven > betreffende administratie. De naam in het nieuwe veld Weergavenaam in Blue10 is zichtbaar voor de gebruikers met rechten tot deze administratie.
  .
 4. Selecteer vervolgens het Boekhoudsysteem Unit4.
 5. Doorloop de instellingen om een koppeling te maken tussen de Blue10 dienst en Unit4 Multivers. Zorg dat de instellingen overeenkomen met de instellingen in Unit4 Multivers.

  • Unit4 administratie code: Vul hier de administratiecode van de administratie in Unit4.
   In Unit4 vind je dit nummer door linksboven naast Algemeen op het menu te klikken en te kiezen voor Administartie openen. De code bestaat uit de letters MVL en vijf cijfers.
  • Unit4 Loginnaam en Unit4 wachtwoord: Vul hier de inloggegevens in van de Unit4 gebruiker via welke je boekingen wil maken. Indien de gebruiker SYSTEEM voldoende rechten heeft in Unit4, dan mag je de inloggegevens van deze gebruiker invoeren.
  • Unit4 database Loginnaam en Unit4 database wachtwoord: Vul hier de inloggegevens van de database in.
   Heb je deze inloggegevens niet? Vraag deze dan op bij je Unit4 partner.
  • Unit4 Fiatteur Id (gebruiker): Maak je gebruik van het fiatteren in Unit4? Vul dan hier het gebruikers ID in van een fiatteur binnen Unit4. Door het instellen van een Fiatteur Id worden facturen automatisch geblokkeerd voor betaling in Unit4. Als de factuur in de Blue10 dienst is goedgekeurd voor betaling, kan je de factuur automatisch fiatteren in Unit4.
   Let op: De gebruiker die hier als fiatteur wordt ingesteld, mag in Unit4 niet gekoppeld zijn aan de gebruiker via welke je boekingen maakt. Dit is dus de gebruiker die staat ingevuld bij Unit4 Loginnaam.
  • Standaard inkoopdagboek nummer: Vul hier het standaard inkoopdagboek nummer in.
   In Unit4 vind je dit nummer in het menu aan de linkerkant onder Inkoop.
  • Codeer op Kostenplaatsen: Zet op JA om te coderen op Kostenplaatsen.
  • Codeer op Dossiers: Zet op JA om te coderen op Dossiers.
  • Codeer op aantallen: Zet op JA om te coderen op aantallen.
 6. Klik ten slotte op Opslaan en Sluiten voor het overhalen van de gegevens uit Unit4 Multivers.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze Customer support. Wij helpen je graag!