Medewerker is tijdelijk afwezig (onderdeel van)

By mei 8th, 2019No Comments

Wanneer een gebruiker ziek is of op vakantie gaat, is het handig om een vervanger aan te stellen die het werk over kan nemen zodat facturen niet blijven liggen. In de Blue10 dienst kan de vervanger facturen behandelen van de afwezige gebruiker. Door de functionaliteit Onderdeel van is het niet nodig om alle auto- en suggestieroutes aan te passen. Deze functionaliteit maakt het een stuk makkelijker, omdat de vervangende gebruiker onderdeel is van de afwezige gebruiker. De gebruiker bij wie je Onderdeel van instelt, ziet naast zijn eigen facturen ook de facturen die bij de afwezige collega liggen en kan deze controleren en doorsturen naar andere gebruikers. De vervanger kan zelfs gebruikmaken van de suggestieroutes die zijn ingesteld voor de afwezige collega.

Let op: De eigen rechten van de gebruiker blijven hierbij leidend. Voorbeeld: Ik stel bij mijn eigen gebruiker in dat ik onderdeel ben van collega B. Collega B heeft de rechten Goedkeuren voor betaling en ik zelf heb de rechten Controleren van facturen. Dan mag ik dus niet facturen goedkeuren voor betaling, omdat mijn eigen rechten leidend zijn.
Let op: Voor het instellen van deze mogelijkheid zijn de geavanceerde rechten voor een gebruiker benodigd. Open de betreffende gebruiker via Beheer > Gebruikers en controleer of de geavanceerde instellingen aan staan (door te checken of er Geavanceerd staat). Neem contact op met onze Customer support via support@blue10.com indien deze rechten niet aan staan.

Een gebruiker met beheerdersrechten in de Blue10 dienst kan een gebruiker onderdeel maken van een andere gebruiker. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Ga naar Beheer > Gebruikers en open de vervangende gebruiker. Dit is de gebruiker die tijdelijk het werk overneemt van de afwezige gebruiker.
  2. Onder Geavanceerd staat de functionaliteit Onderdeel van. Selecteer hier de afwezige gebruiker.
  3. Klik op Opslaan om de instellingen door te voeren.

Onderdeel van groep of gebruiker

Ben je onderdeel van een groep of gebruiker? Vanaf nu zie je in het facturenoverzicht als eerste optie in het veld Ligt bij jouw eigen afkorting en de afkorting van diegene/groep waar je onderdeel van bent. Hier zie je dus een gecombineerde lijst met facturen die zowel bij jou liggen als bij de gebruiker waarvan je ‘onderdeel van’ bent. Klik op het veld Ligt bij om de filter aan te passen.