Skip to main content
Valideren

Synchroniseren van gegevens

Alle gegevens (leveranciers, grootboekrekeningen, kostenplaatsen, projecten, etc.) uit het boekhoudsysteem worden ’s nachts automatisch gesynchroniseerd. Dit is niet altijd handig, omdat je in sommige situaties direct die ene leverancier nodig hebt voor de verwerking van een bepaalde factuur. Mocht je hier nog niet bekend mee zijn, het is ook mogelijk om de synchronisatie van leveranciers en overige gegevens direct zelf uit te voeren.

In het Bedrijfsbeheer kan je alle gegevens direct synchroniseren met behulp van twee knoppen: Update alle leveranciers en Update alle stamgegevens.

Supportblog - Synchroniseren van gegevens 1

 1. Ga naar Instellingen
 2. Ga naar Bedrijven en selecteer de gewenste administratie
 3. Klik op Eigenschappen
 4. Klik op Update alle leveranciers om alle leveranciersdata te synchroniseren
 5. Klik op Update alle stamgegevens op alle data zoals grootboekrekeningen, kostenplaatsen en projecten te synchroniseren.

Na het boeken van de factuur worden het boekstuknummer, vervaldatum, betaaldatum en regels overgehaald uit je boekhoudsysteem.

Synchroniseren van data in het Valideerscherm

Het is ook mogelijk om de gegevens te synchroniseren in het valideerscherm.

 1. Ga naar het Valideerscherm.
 2. Naast de Administratie staan twee blauwe pijltjes. Klik op de blauwe pijltjes. Zodra de pijltjes weer donkerblauw kleuren zijn alle gegevens gesynchroniseerd.

Aanpassingen op de factuur ná het valideren van de factuur

Na het valideren van de factuur wordt de factuur in het boekhoudsysteem geboekt. Indien je na de stap valideren nog wijzigingen aanbrengt in de kopgegevens van de factuur in het boekhoudsysteem, dien je ook de kopgegevens in Blue10 aan te passen.

 1. Ga naar Inkoop
 2. Selecteer de desbetreffende factuur om naar de Documentdetailpagina: Inkoop te gaan.
 3. Klik op Wijzigen in de linker kolom en bewerk de kopgegevens.
 4. Klik op Opslaan

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze Customer support. Wij helpen je graag!