Synchroniseren van gegevens

By mei 8th, 2019 No Comments

Alle gegevens (leveranciers, grootboekrekeningen, kostenplaatsen, projecten, etc.) uit het boekhoudsysteem worden ’s nachts automatisch gesynchroniseerd. Dit is niet altijd handig, omdat je in sommige situaties direct die ene leverancier nodig hebt voor de verwerking van een bepaalde factuur. Mocht je hier nog niet bekend mee zijn, het is ook mogelijk om de synchronisatie van leveranciers en overige gegevens direct zelf uit te voeren.

In het Bedrijfsbeheer kan je alle gegevens direct synchroniseren met behulp van twee knoppen: Update alle leveranciers en Update alle stamgegevens. Bij het updaten van alle stamgegevens, synchroniseer je direct alle overige gegevens, zoals grootboekrekeningen, kostenplaatsen en projecten. Om hier te komen klik je in het menu op Beheer > Bedrijven > kies de gewenste administratie > Eigenschappen > Update alle stamgegevens.

Supportblog - Synchroniseren van gegevens 1

Na het boeken van de factuur worden het boekstuknummer, vervaldatum, betaaldatum en regels overgehaald uit je boekhoudsysteem.

Tijdens het valideren van de facturen is het ook mogelijk om de gegevens te synchroniseren. Hiervoor ga je naar het valideerscherm. Naast de bedrijfscode staan twee blauwe pijltjes waarop je klikt. Zodra de pijltjes weer donkerblauw kleuren, zijn alle leveranciers gesynchroniseerd.

Let op: Bij deze wijze van synchroniseren, worden er geen gegevens opgehaald uit het boekhoudsysteem.

Wijzigingen in de factuur
Als je wijzigen in de kop van de factuur aanbrengt, is het noodzakelijk om deze wijzigingen in de Blue10 dienst en ook in je boekhoudsysteem aan te brengen.

Factuurregels aangepast
Heb je regels in je boekhoudsysteem aangepast? Blue10 haalt de eerste 7 dagen na het boeken automatisch deze wijzigingen over. Open hierna de geboekte factuurregels en klik op update/bijwerken zodat de wijzigingen worden doorgevoerd.

Supportblog - Synchroniseren van gegevens 3