Toegang tot Power BI dashboards van Blue10

Met Power BI is het mogelijk om data inzichtelijk te maken in de door Blue10 gebouwde dashboards. Als onderdeel van het Blue10 – Enterprise abonnement kan je toegang krijgen tot deze dashboards waarin de data uit jouw eigen Blue10 omgeving getoond wordt. Let op: voor het gebruik van de dashboards in Power BI is een Power BI Pro licentie vereist.

Wil je meer weten over wat de dashboards precies inhouden? Lees dan hier verder.

Hoe kan ik toegang krijgen tot de Power BI dashboards van Blue10?

Om toegang te krijgen tot deze dashboards, moeten de volgende stappen gezet worden:

1. Voor deze functionaliteit moet het Blue10 – Enterprise abonnement geactiveerd zijn. Maak je nog geen gebruik van het Blue10 – Enterprise abonnement? Vraag dit dan eerst aan via onderstaand formulier.
  2. Nadat het Enterprise abonnement is geactiveerd, is in de Blue10 omgeving een nieuwe pagina beschikbaar voor een gebruiker met de rol Beheerder. Open deze pagina via Beheer > Rapportagetoegang.
  3. Kies onder Verbindingsinformatie voor Open database. Er worden inloggegevens gegenereerd waarmee je de database kunt benaderen voor leestoegang.
    Let op: Het wachtwoord is maar éénmalig zichtbaar.
    Let op: Zijn er onder Verbindingsinformatie al gegevens zichtbaar? Dan zijn deze inloggegevens reeds opgevraagd door jezelf of een andere gebruiker.
  4. Ter beveiliging van de gegevens kan deze dataset alleen uitgelezen worden vanaf een (of meerdere) specifiek(e) IP-adres(sen). Voeg dit IP-adres toe onder Firewall regels en kies Opslaan.
  5. Open onder Database toegang het tabblad Power BI.
  6. Download onder Power BI voorbeeld rapporten het Template klantdashboard.
  7. Open het .pbit bestand in Power BI.
  8. Er opent een pop-up. Voer in het veld DatabaseNaam de Databasenaam in die getoond wordt onder Verbindingsinformatie op de Rapportagetoegang pagina in Blue10. Kies Laden.
  9. Er opent een nieuwe pop-up waarin gevraagd wordt de Systeemeigen databasequery uit te voeren. Klik bij deze vraag telkens op Uitvoeren om de data uit de database in te laden in het rapport.

Let op: De Blue10 database wordt gehost bij Microsoft Azure. Wanneer je een lokale applicatie gebruikt voor je rapportages en het bedrijfsnetwerk hanteert een strikt beleid op het gebied van netwerktoegang, dan dient aan het verbindingsbeleid van Microsoft Azure (Redirect mode, regio West Europe) te worden voldaan. Voor meer informatie verwijzen we je naar de documentatie van Microsoft Azure.

Contactformulier