Skip to main content
Valideren

Vanuit Blue10 bestellingen en directe inkoopfacturen verwerken i.c.m. Exact Online

Werk je met Exact Online i.c.m. de modules Handel, Productie of Projectmanagement? Dan is het mogelijk om naast financiële boekingen ook inkoopfacturen en directe inkoopfacturen via de Blue10 dienstte verwerken. Via de Blue10 dienst is het mogelijk om bestellingen te matchen aan bijbehorende facturen en het verwerken van directe inkoopfacturen.


Let op: Het filmpje bevat geen geluid. Meer weten over de werking van de nieuwe functionaliteiten? Lees hieronder verder of neem contact met ons op via +31 88 2583 100.

Bestellingen matchen i.c.m. Exact Online

Voor gebruikers die werken met bestellingen in Exact Online is het mogelijk om deze te matchen met de bijbehorende facturen in de Blue10 dienst. Facturen die overeenkomen met bestelling boek je vanuit de Blue10 dienst direct in Exact Online. De Blue10 dienst toont het aantal bestelde goederen én het aantal ontvangen goederen. Indien de bestelling niet overeenkomt met de factuur of er is een afwijking in het aantal ontvangen, is dit direct inzichtelijk in de Blue10 dienst. In dit geval bestaan er twee mogelijkheden:

  1. In de Blue10 dienst kan je bij het valideren of coderen de verschillen op regelniveau aanpassen zodat het verschil is opgelost en de juiste aantallen en bedragen geboekt worden in Exact Online.
  2. Met behulp van de Blue10 workflow komt de factuur bij de verantwoordelijke persoon binnen de organisatie terecht, waarna diegene actie kan ondernemen, zoals: het aanvragen van een credit of het aangeven hoe het verschil geboekt moet worden.

Na het doorvoeren van de wijzigingen kan de factuur geboekt worden in Exact Online. In het overzicht met bestellingen in Exact Online is direct inzichtelijk hoeveel stuks er zijn gefactureerd en of de order hiermee volledig is. De boeking staat in Exact Online als inkoopfactuur geboekt.

Lees meer over het matchen van een bestelling met een factuur in de Blue10 dienst.

Directe inkoopfacturen verwerken

Met behulp van een directe inkoopfactuur werk je direct de voorraad bij en maak je een financiële boeking zonder het aanmaken van een bestelling in Exact Online. In de Blue10 dienst is het mogelijk om op de regels het artikel en het aantal in te vullen.

Lees meer over het verwerken van een directe inkoopfactuur in de Blue10 dienst.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze Customer support. Wij helpen je graag!