Wijzigingen in transactionele e-mails vanuit Blue10

Blue10 verstuurt verschillende transactionele e-mails naar gebruikers. Denk hierbij aan de notificatiemail dat er documenten klaarstaan om te behandelen of de e-mail die je ontvangt om je wachtwoord te vernieuwen / herstellen, op het moment dat je op wachtwoord vergeten hebt geklikt op de loginsite van Blue10. Deze e-mails bestonden tot op heden uit niet opgemaakte, (platte) tekst en de e-mails waren ook niet meertalig.

In de praktijk zagen we dat deze e-mails niet altijd even goed gelezen werden en inhoudelijk niet voor iedere gebruiker duidelijk waren. Met de verbeteringen die we nu doorvoeren, worden de e-mails opgemaakt verstuurd en hebben we duidelijke call to actions in de e-mails opgenomen, zodat een gebruiker eenvoudig kan doorklikken om de gewenste actie uit te voeren.

Wat is er veranderd?
We hebben in alle transactionele e-mails de volgende wijzigingen doorgevoerd:

• De e-mails worden vanaf heden opgemaakt verstuurd. In de praktijk zien wij dat niet-opgemaakte e-mails minder goed worden gelezen dan (in HTML) opgemaakte e-mails. We hebben onze transactionele e-mails daarom ook voorzien van een HTML opmaak met een duidelijke boodschap wat de ontvanger met deze e-mail moet doen.
  • Blue10 verstuurt de e-mail in de taal van jou als gebruiker. In Blue10 kan je via mijn instellingen (klik op je gebruikersnaam rechtsboven in > Mijn instellingen) de taal van je Blue10 omgeving en e-mails aanpassen naar de taal van jouw voorkeur.

Per type e-mail lichten we kort toe wat er veranderd is:

Notificatie e-mail wanneer documenten klaarstaan om te behandelen

Verbeteringen:

• Iedere gebruiker ontvangt een notificatie e-mail wanneer er documenten klaarstaan om te behandelen. Blue10 verstuurt deze e-mail op basis van de ingestelde notificatiefrequentie. Meer weten over de notificatiefrequentie? Lees hier verder. Wanneer de notificatie frequentie is ingesteld op Direct, verstuurt Blue10 nu maximaal 1 notificatie e-mail per kwartier.
  • In het onderwerp van de e-mail staat direct vermeldt hoeveel documenten de betreffende gebruiker te behandelen heeft liggen.
  • Er is duidelijk onderscheid gemaakt tussen nieuwe documenten en documenten die nog niet behandeld zijn sinds de laatste notificatie.
  • In de e-mail staat het aantal documenten met de status op afwachten / in dispuut apart vermeld.

Voor onderstaande transactionele e-mails zijn alleen de algemene wijzigingen van toepassing, die hierboven al eerder opgesomd zijn. Dat wil zeggen:

• Opgemaakt;
  • Meertalig;
  • Met een duidelijke call to action.

E-mail om wachtwoord opnieuw in te stellen (wachtwoord vergeten)

E-mail die een nieuwe gebruiker ontvangt (Welkom bij Blue10!)

Wachtwoord vergeten Azure AD