Skip to main content
Importeren

XML facturen

By oktober 2nd, 2020No Comments

Elektronisch factureren is een term die we regelmatig tegenkomen als er wordt gesproken over digitaal verwerken van facturen. De termen ‘elektronische factuur’ en ‘digitale factuur’ worden daarbij nogal eens door elkaar gebruikt. Het verschil tussen beide typen facturen, hebben we in een eerdere blog al eens toegelicht.

Met papieren en digitale (Pdf) facturen ben je gewend dat er factuurherkenning wordt toegepast op de ontvangen facturen. De herkende gegevens kun je daarna controleren in het valideerscherm. Een elektronische factuur is een XML bericht waarin leverancier, factuurnummer, datum, bedragen en overige kenmerken vaststaan in een elektronisch bericht. Op het moment dat je een elektronische factuur ontvangt, wordt er geen factuurherkenning meer op deze facturen toegepast zoals je dat nu gewend bent. De herkende gegevens van een factuur hoef je dan ook niet meer te controleren in het valideerscherm. Bij ontvangst van een elektronische factuur, staat deze factuur na binnenkomst direct in het factuuroverzicht van de Blue10 dienst, waarbij alle relevante kenmerken direct geregistreerd zijn. Als je liever alle verschillende type facturen in het valideerscherm ziet, dan is het mogelijk om dit in te stellen via Beheer > Instellingen.

XML facturen bestaan bijna altijd uit een Pdf-bestand (voor de afbeelding in de workflow) en een XML-bestand (voor de kenmerken van de factuur). Voor een goede verwerking van XML facturen in de Blue10 dienst is het noodzakelijk dat de Pdf en XML in één e-mail door de leverancier worden aangeleverd. Ook hierbij geldt dat e-mails met meerdere Pdf-bestanden of meerdere XML-bestanden niet (automatisch) worden verwerkt.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze Customer support. Wij helpen je graag!