Eigen rapportage maken met leestoegang tot Blue10 databasegegevens

Naast de standaard beschikbare Power BI dashboards, is het ook mogelijk om zelf rapportages te maken met de gegevens uit je Blue10 omgeving. Met leestoegang tot je eigen database, kan je de data die beschikbaar is in de Blue10 dienst gebruiken voor het maken van rapportages in Excel of voor het koppelen van een Business Intelligence/rapportage oplossing die reeds in de organisatie gebruikt wordt. Ook is het dan mogelijk om data uit Blue10 te combineren met data uit andere software applicaties, zoals een boekhoudsysteem.

Voordat je een eigen rapportage op kunt stellen, moeten de Blue10 databasegegevens worden ingelezen. Hieronder staat voor een aantal rapportage oplossingen de basisstappen uitgelegd voor het inlezen van de Blue10 databasegegevens.

Wil je direct leestoegang verkrijgen tot je eigen Blue10 database? Klik dan hier.

Excel

Voer de volgende stappen uit voor het inlezen van je Blue10 databasegegevens in Excel:

1. Open Excel.
  2. Kies in de menubalk voor Gegevens > Gegevens ophalen > Uit database > Uit SQL Server-database.
  3. Een pop-up opent.
  4. Kies in de menubalk voor Nieuwe toevoegen > Verbinding maken met gegevens.
  5. Een pop-up opent. Voer bij Server (=Databaseserver URL) en Database de gegevens in die je van Blue10 hebt ontvangen. Klik op OK.
  6. Er opent een nieuw scherm. Navigeer naar Database en voer bij Gebruikersnaam en Wachtwoord de inloggegevens in die je van Blue10 hebt ontvangen. Kies Verbinden.
  7. Selecteer de tabellen die je wilt gebruiken en kies Laden.

De databasegegevens zijn nu ingelezen in Excel. Je kunt nu aan de slag met het opstellen van een eigen rapportage.

Hulp nodig bij het opstellen van een eigen rapportage in Excel?
Vanuit Blue10 leveren wij alleen de toegang tot de databasegegevens aan. Wij beschikken helaas niet over de verdere expertise voor het opstellen van een eigen rapportage. Voor hulp hierbij verwijzen wij je graag door naar de supportartikelen van Excel. Kies in Excel in de menubalk Help > Help om de supportartikelen van Excel te openen.

Power BI

Voer de volgende stappen uit voor het inlezen van je Blue10 databasegegevens in Power BI:

1. Open Power BI.
  2. Kies Gegevens ophalen > SQL Server-database.
  3. Voer bij Server (=Databaseserver URL) en Database de gegevens in die je van Blue10 hebt ontvangen. Kies de gewenste Gegevensverbindingsmodus en klik op OK.
  4. Er opent een nieuw scherm. Navigeer naar Database en voer bij Gebruikersnaam en Wachtwoord de inloggegevens in die je van Blue10 hebt ontvangen. Kies Verbinden.
  5. Selecteer de tabellen die je wilt gebruiken en kies Laden.

De databasegegevens zijn nu ingelezen in Power BI. Je kunt nu aan de slag met het opstellen van een eigen rapportage.

Hulp nodig bij het opstellen van een eigen rapportage in Power BI?
Vanuit Blue10 leveren wij alleen de toegang tot de databasegegevens aan. Wij beschikken helaas niet over de verdere expertise voor het opstellen van een eigen rapportage. Voor hulp hierbij verwijzen wij je graag door naar de supportpagina van Power BI. Kies in Power BI Desktop in de menubalk Help > Ondersteuning of navigeer naar powerbi.microsoft.com/nl-nl/support om de supportpagina van Power BI te openen.

QlikView

Voer de volgende stappen uit voor het inlezen van je Blue10 databasegegevens in QlikView:

1. Open Qlik via https://myqlik.qlik.com en login.
  2. Klik rechtsboven op je gebruikersicoon en kies Qlik Cloud.
  3. Kies in de menubalk voor Nieuwe toevoegen > Verbinding maken met gegevens.
  4. Een pop-up opent. Kies onder Gegevensbronnen voor Azure SQL Database.
  5. Voer de gegevens in die je van Blue10 hebt ontvangen:
    Server (=Databaseserver URL), Database, Username en Password.
  6. Onderaan kan je bij Name evt. de naam van de gegevens-set aanpassen.
  7. Kies Maken en analyseren.
  8. Er opent een nieuw scherm waarin je de databasegegevens kunt selecteren die je wilt gebruiken voor je rapportage. Kies bij Owner voor dbo.
  9. Selecteer de tabellen en kolommen die je wilt gebruiken en kies Volgende.

De databasegegevens zijn nu ingelezen in Qlik. Je kunt nu aan de slag met het opstellen van een eigen rapportage.

Hulp nodig bij het opstellen van een eigen rapportage in Qlik?
Vanuit Blue10 leveren wij alleen de toegang tot de databasegegevens aan. Wij beschikken helaas niet over de verdere expertise voor het opstellen van een eigen rapportage. Voor hulp hierbij verwijzen wij je graag door naar de supportpagina van Qlik. Kies in Qlik in de menubalk Navigatie > Help of navigeer naar help.qlik.com om de supportpagina van Qlik te openen.

Tableau

Voer de volgende stappen uit voor het inlezen van je Blue10 databasegegevens in Tableau:

1. Open Tableau.
  2. Kies onder Connect > To a Server voor Microsoft SQL Server.
  3. Er opent een pop-up waarin gevraagd wordt om de door Blue10 aangeleverde gegevens:
    1. Vink de optie Use a specific username and password aan.
    2. Voer de gegevens in die je van Blue10 hebt ontvangen:
      Server (=Databaseserver URL), Database, Username en Password.
    3. Vink Require SSL aan.
  4. Kies Sign In.

De databasegegevens zijn nu ingelezen in Tableau. Je kunt nu aan de slag met het opstellen van een eigen rapportage!

Hulp nodig bij het opstellen van een eigen rapportage in Tableau?
Vanuit Blue10 leveren wij alleen de toegang tot de databasegegevens aan. Wij beschikken helaas niet over de verdere expertise voor het opstellen van een eigen rapportage. Voor hulp hierbij verwijzen wij je graag door naar de supportpagina van Tableau. Kies in Tableau Help > Open Help of navigeer naar help.tableau.com om de supportpagina van Tableau te openen.