Toegang tot Blue10 databasegegevens voor eigen rapportage

By februari 3rd, 2022No Comments

Naast de standaard beschikbare Power BI dashboards, is het ook mogelijk om zelf rapportages te maken met de gegevens uit je Blue10 omgeving. Met leestoegang tot je eigen database, kan je de data die beschikbaar is in de Blue10 dienst gebruiken voor het maken van rapportages in Excel of voor het koppelen van een Business Intelligence/rapportage oplossing die reeds in de organisatie gebruikt wordt. Ook is het dan mogelijk om data uit Blue10 te combineren met data uit andere software applicaties, zoals een boekhoudsysteem.

Wil je meer weten over hoe je zo’n eigen rapportage kan opstellen? Lees dan hier verder.

Hoe kan ik leestoegang krijgen tot de databasegegevens van mijn Blue10 omgeving?

Blue10 kan jullie leestoegang geven tot de databasegegevens uit jullie Blue10 omgeving. Om toegang te krijgen tot deze gegevensset, moeten de volgende stappen gezet worden:

1. Voor deze functionaliteit moet het Blue10 – Enterprise abonnement geactiveerd zijn. Maak je nog geen gebruik van het Blue10 – Enterprise abonnement? Vraag dit dan eerst aan via onderstaand formulier.
  2. Voor het vervolg is de interface waarmee je werkt van belang. Ga naar login.blue10.com en login. Bekijk in de URL/adresbalk van welke interface gebruik wordt gemaakt. Dit is te zien of de URL met een w of een eu begint:
    • Begint de URL met w1/w2/w3/w4/w5? Ga door naar stap 3.
    • Begint de URL met eu1/eu2/eu3/eu4/eu5? Ga door naar stap 4.
  3. Navigeer naar de vernieuwde interface door de volgende stappen uit te voeren:
    1. Toets F12 om DevTools te openen.
    2. Open binnen DevTools het tabblad Console.
    3. Type GoToNewClient() en toets Enter.
  4. Nadat het Enterprise abonnement is geactiveerd, is in de Blue10 omgeving een nieuwe pagina beschikbaar voor een gebruiker met de rol beheerder. Open deze pagina via Beheer > Database toegang.
  5. Kies onder Verbindingsinformatie voor Open database. Er worden inloggegevens gegenereerd waarmee je de database kunt benaderen voor leestoegang.
    Let op: Het wachtwoord is maar éénmalig zichtbaar.
    Let op: Zijn er onder Verbindingsinformatie al gegevens zichtbaar? Dan zijn deze inloggegevens reeds opgevraagd door jezelf of een andere gebruiker.
  6. Ter beveiliging van de gegevens kan deze dataset alleen uitgelezen worden vanaf een (of meerdere) specifiek(e) IP-adres(sen). Voeg dit IP-adres toe onder Firewall regels en kies Opslaan.

Contactformulier