Nieuw bedrijf toevoegen – FinMaster

By januari 21st, 2020No Comments

Voor het maken van een boeking moet je een koppeling maken tussen de Blue10 dienst en FinMaster. In de Blue10 dienst maak je een bedrijf aan voor het koppelen van de Blue10 dienst aan de desbetreffende administratie in FinMaster. Vervolgens worden je leveranciers en andere stamgegevens opgehaald, zodat je deze kan gebruiken in de Blue10 dienst.

Let op: Voor het koppelen van een nieuwe FinMaster administratie met de Blue10 dienst zijn koppelgegevens van FinMaster nodig. De koppelgegevens van de administratie vraag je gemakkelijk op bij de Customer support van FinMaster (support@finmaster.nl). Zodra je deze gegevens hebt ontvangen, kan je door met het onderstaande stappenplan.

Stapsgewijs leggen we uit hoe je een bedrijf aanmaakt in de Blue10 dienst:

1. Klik op Beheer en kies voor Bedrijven.
  2. Klik op Nieuw Bedrijf.
  3. In het veld Naam in Blue10 vul je de naam (of afkorting) van de administratie. Deze naam is voor iedere gebruiker in de Blue10 dienst zichtbaar. De naam is maximaal 16 tekens en kan geen spaties en/of leestekens bevatten.
    Let op: Wijziging in de naam van jullie administratie/bedrijf? Pas dan de naam van het bedrijf in de Blue10 dienst aan via Beheer > Bedrijven > betreffende administratie. De naam in het nieuwe veld Weergavenaam in Blue10 is zichtbaar voor de gebruikers met rechten tot deze administratie.
  4. Selecteer vervolgens het Boekhoudsysteem FinMaster.
  5. Doorloop de instellingen om een koppeling te maken tussen de Blue10 dienst en FinMaster:

• FinMaster login naam: Vul hier de opgevraagde koppelgegevens.
    • FinMaster wachtwoord: Vul hier de opgevraagde koppelgegevens.

Let op: Dit zijn niet de eigen inloggegevens, maar de opgevraagde inloggegevens bij FinMaster. Deze inloggegevens gebruiken we alleen voor het koppelen van de Blue10 dienst aan FinMaster.

6. Klik op Opslaan en Sluiten voor het overhalen van de gegevens uit FinMaster.