Nieuw bedrijf toevoegen – iMuis

By maart 2nd, 2020No Comments

Voor het maken van een boeking moet je een koppeling maken tussen de Blue10 dienst en iMuis. In de Blue10 dienst maak je een bedrijf aan voor het koppelen van Blue10 aan de desbetreffende administratie in iMuis. Vervolgens worden je leveranciers en andere stamgegevens opgehaald, zodat je deze kan gebruiken in de Blue10 dienst.

Stapsgewijs leggen we uit hoe je een bedrijf aanmaakt in de Blue10 dienst:

1. Klik op Beheer en kies voor Bedrijven.
  2. Klik op Nieuw Bedrijf.
  3. In het veld Naam in Blue10 vul je de naam (of afkorting) van de administratie. Deze naam is voor iedere gebruiker in de Blue10 dienst zichtbaar. De naam is maximaal 16 tekens en kan geen spaties en/of leestekens bevatten.
    Let op: Wijziging in de naam van jullie administratie/bedrijf? Pas dan de naam van het bedrijf in de Blue10 dienst aan via Beheer > Bedrijven > betreffende administratie. De naam in het nieuwe veld Weergavenaam in Blue10 is zichtbaar voor de gebruikers met rechten tot deze administratie.
  4. Selecteer vervolgens het Boekhoudsysteem iMuis.
  5. Doorloop de instellingen om een koppeling te maken tussen de Blue10 dienst en iMuis. Zorg dat de instellingen overeenkomen met de instellingen in iMuis.
    • iMuis Cloudswitch code: Vul hier de administratiecode van de administratie in iMuis in.
      Zodra de Cloudswitch is geactiveerd, vind je deze code terug in iMuis via Beheer > Mijn gegevens/Abonnement/Verbindingen.

In de lijst met (mogelijke) verbindingen staat de Blue10 dienst. Klik achter Blue10 op Maak verbinding en kopieer de code die naar voren komt. Plak deze code in dit veld.
    • Inkoopboek nummer: Vul hier het dagboek waarin de inkoopfacturen worden geboekt.
      In iMuis vind je dit terug onder Beheer > Instellingen voor administratie > Basisinrichting > Tabel Dagboek.
    • Splitsingsrekening: Vul hier de splitsingsrekening. Bij boekingen die over meerdere regels worden uitgesplitst, gebruik je de splitsingsrekening in iMuis.
      In iMuis vind je de splitsingsrekening via Beheer > Instellingen voor administratie > Basisinrichting voor uw administratie > Financiële administratie > Instellingen > Splitsingsrekening facturen.
    • Codeer op Kostenplaatsen: Zet op JA om te coderen op Kostenplaatsen.
    • Codeer op Kostendragers: Zet op JA om te coderen op Kostendragers.
    • Exporteer Document naar iMuis: Is de module Digitaal Dossier in iMuis actief? Dan is het mogelijk om de afbeelding van een factuur vanuit de Blue10 dienst naar iMuis te laten exporteren. Zet dit veld op JA indien dit gewenst is. Afbeeldingen van facturen worden onder de knop Dossier opgeslagen.
      Is de module Digitaal Dossier in iMuis niet actief? Laat dan dit veld staan op NEE.
    • Standaard crediteurenrekening: Vul hier het nummer van de standaard crediteurenrekening.
      In iMuis vind je dit terug onder Beheer > Instellingen voor administratie > Basisinrichting > Tabel Dagboek > Open Inkoopdagboek > Tegen-Rekening.
  6. Klik tot slot op Opslaan en Sluiten voor het overhalen van de gegevens uit iMuis.