Nieuwe koppelmethodiek voor koppeling Blue10 – Business Central

Laatste update: Maart 2022

In Blue10 is het mogelijk om een administratie uit Business Central te koppelen aan Blue10 voor het overhalen van gegevens uit de administratie, het registreren van facturen als factuurkop en het matchen van goederenfacturen met bijbehorende inkooporder en ontvangst(en). Business Central gebruikt de koppelmethodiek username/password authentication die systemen, zoals Blue10, gebruiken om een koppeling te maken. Vanaf april 2022 ondersteunt Business Central deze koppelmethodiek niet meer en kunnen systemen koppelen via de nieuwe methodiek certificate-based service-to-service authentication. Voor meer informatie hierover, verwijzen we je naar deze blog.

Bij de oude koppelmethodiek wordt de koppeling opgezet via een gebruikersaccount (met username en password). Voor de nieuwe koppelmethodiek certificate-based service-to-service authentication is het vereist om een service principal op te zetten. Door het invoeren van de tenant, Client ID en Client Secret is het mogelijk om op een beveiligde manier de koppeling te maken tussen Blue10 en Business Central.

Stappenplan voor omzetten van de koppeling

Het omzetten van de koppeling naar de nieuwe koppelmethodiek bestaat uit twee delen:

1. Opzetten van een service principal in de Microsoft Azure Portal
  2. Koppeling in Blue10 omzetten naar de nieuwe koppelmethodiek
Deel 1: Opzetten van een service principal in Microsoft Azure Portal

Volg de volgende stappen:

Om gebruik te maken van de nieuwe koppelmethodiek is het vereist om in de Microsoft Azure Portal een nieuwe toegangspoort (service principal) op te zetten:

Is de service principal al opgezet? Dan hoef je alleen de volgende gegevens uit de Microsoft Azure Portal te halen om de koppeling om te zetten:

• Azure Tenant ID: Ga in de Microsoft Azure Portal > open de Azure Active Directory > op het tabblad Overview staat het Tenant ID.
    • Client ID: Ga in de Microsoft Azure Portal > open de Azure Active Directory > ga naar App registration en kopieer de waarde bij Application (client) ID.
    • Client wachtwoord: Ga in de Microsoft Azure Portal > open de Azure Active Directory > ga naar Certificates & Secrets. Kopieer hier de waarde bij Value. Let op: Is de waarde bij Value niet helemaal meer zichtbaar? Dan is de Value al eerder gecreëerd en bekend in de organisatie. Het is ook mogelijk om een nieuwe client secret specifiek voor Blue10 aan te maken.
Deel 2: Koppeling in Blue10 omzetten naar de nieuw koppelmethodiek

Volg de volgende stappen:

1. Open Blue10 en ga naar Beheer > Bedrijven om het betreffende bedrijf te openen.
  2. Onder het kopje Login staat het veld Login type op Gebruikersnaam en wachtwoord. Wijziging dit type naar OAuth via de drop down.
    • Azure Tenant ID: Vul hier de waarde in uit het veld Tenant ID uit de Microsoft Azure Portal.
    • Client ID: Vul hier de waarde in uit het veld Application (client) ID uit de Microsoft Azure Portal.
    • Client wachtwoord: Vul hier de waarde in uit het veld Value uit de Microsoft Azure Portal.
  3. Klik op Opslaan. De koppeling tussen Blue10 en Business Central is opnieuw gemaakt.

Zie je hier andere velden? Dan kan het zijn dat je in de oude interface werkt. Lees deze blog voor het aangepaste stappenplan.